ÎN PRIMELE CINCI LUNI ALE ANULUI 2022:ANAF a dat amenzi în valoare de 2,7 milioane de lei

F.D.
Miscellanea / 9 iunie

ANAF a dat amenzi în valoare de 2,7 milioane de lei

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a aplicat 959 de amenzi în valoare totală de 2,7 milioane de lei, în urma controalelor efectuate la contribuabilii persoane juridice şi fizice în perioada ianuarie - mai 2022, a anunţat astăzi instituţia, informează Agerpres.

"În vederea asigurării resurselor necesare pentru buna funcţionare a statului, ANAF urmăreşte creşterea gradului de conformare voluntară, atât la declarare, cât şi la plată, mizând pe spiritul de responsabilitate civică al contribuabililor, dar şi pe campanii de informare cu privire la procedurile de declarare a veniturilor şi de plată a taxelor şi impozitelor. În completarea acestor măsuri, activitatea inspecţiei fiscale urmăreşte verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale şi a corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, au fost efectuate 10.484 de inspecţii fiscale la contribuabili persoane juridice şi fizice şi au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală de 1,322 miliarde lei.

Totodată, conform ANAF, s-au efectuat 5.350 de verificări documentare la contribuabili persoane juridice şi fizice, iar în urma procesului au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală de 153,34 milioane lei.

Pe de altă parte, au fost instituite 163 măsuri asiguratorii în valoare de 131 milioane lei şi au fost aplicate 959 amenzi în valoare totală de 2,7 milioane lei.

Conform ANAF, au fost înaintate organelor de urmărire penală un număr de 104 sesizări, pentru un prejudiciu total de 135,9 milioane lei, şi a fost diminuată pierderea fiscală cu suma de 1,025 miliarde lei.

În perioada ianuarie-februarie 2022, au fost aprobate două soluţii fiscale individuale anticipate. Începând cu luna februarie 2022, activitatea de emitere a soluţiilor fiscale individuale anticipate a fost preluată de Ministerul Finanţelor.

În perioada ianuarie-mai 2022, au fost emise două acorduri de preţ în avans şi au fost soluţionate trei cereri de iniţiere a procedurii amiabile.

În ceea ce priveşte inspecţiile fiscale desfăşurate la contribuabilii care au derulat tranzacţii cu persoanele afiliate, în cadrul cărora au fost verificate şi preţurile de transfer practicate, valoarea tranzacţiilor verificate a fost de 7,369 miliarde lei, pentru care a rezultat o diferenţă a bazei impozitare în sumă de 464,08 milioane lei.

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro