ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI 2022Bittnet Group raportează venituri consolidate de 111 milioane de lei

F.D.
Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2022

Bittnet Group raportează venituri consolidate de 111 milioane de lei

Bittnet (BNET), Grup de companii IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, raportează venituri consolidate de 111 milioane de lei, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi o marjă brută care atinge valoarea de 26,4 milioane de lei, o creştere cu 47% faţă de primele nouă luni din 2021, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, profitul operaţional a atins valoarea de 3,5 milioane de lei, o creştere cu 9% faţă de anul trecut. În primele nouă luni din 2022, grupul a înregistrat o pierdere brută de 6,2 milioane de lei comparativ cu un profit de 4,6 milioane de lei în 2021.

"Anul 2022 este unul despre care putem vorbi la nesfârşit despre cât de dificil a fost şi este din toate punctele de vedere. Efectele acestuia se observă în orice domeniu, iar la nivelul afacerii noastre, cu precădere în Divizia de Tehnologie, pe fondul întârzierilor tot mai mari pe lanţul de aprovizionare. Din estimările noastre, aceste întârzieri vor continua şi în următoarele 18-24 de luni şi, prin urmare, am decis să reevaluăm portofoliul nostru de servicii şi produse pentru a diversifica soluţiile pe care le furnizăm, acordând o atenţie sporită soluţiilor software, unde nu există întârzieri la nivelul livrărilor. Această diversificare a soluţiilor vizează completarea portofoliului actual cu produse şi servicii de nişă, precum şi recurente, care vor fi comercializate sub forma unui abonament lunar sau anual, similar cu ceea ce este disponibil pe piaţă în cazul majorităţii soluţiilor software. Prin această abordare ofensivă, reconfirmăm poziţia noastră de furnizor care răspunde instant nevoilor clienţilor, oferind acestora soluţii inovatoare specializate pe verticalele de piaţă în care activează," a declarat Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio, Optimizor (fosta IT Prepared), Elian, Nenos, Nonlinear, FORT (nouă entitate, formată din GRX şi ISEC), raportează venituri de 95,5 milioane de lei, în creştere cu 29% faţă de T3 2021. Marja brută, aproape de 20 milioane de lei, a crescut cu 45% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul ponderii crescute a serviciilor cu valoare adăugată mare în veniturile diviziei. Creşterea cifrei de afaceri se reflectă într-o activitate mai intensă la nivelul echipelor de livrare, cu peste 2.000 de proiecte implementate de Divizia de Tehnologie în primele nouă luni ale anului. Profitul operaţional înregistrat la nivelul acestei divizii este de 4,7 milioane de lei similar cu valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a creşterii semnificative a costurilor administrative, odată cu demararea contractului pentru noul sediul, precum şi ca urmare a extinderii echipei.

Divizia de Educaţie, care include Bittnet Training, Equatorial, Computer Learning Center (CLC) şi The eLearning Company, a păstrat tendinţa pozitivă de creştere de la începutul anului. Deşi în lunile de vară contractarea şi implementarea de training-uri încetineşte faţă de celelalte luni ale anului, Divizia de Educaţie a înregistrat aproape o dublare a veniturilor din activitatea curentă, aproximativ 16 milioane de lei. Marja brută a crescut în această perioadă cu 55% comparativ cu primele nouă luni din 2021, de la 4,1 milioane de lei, la 6,4 milioane de lei. Rezultatul operaţional rămâne unul negativ la nivelul celui de-al treilea trimestru - 1,2 milioane de lei pierdere versus 1,5 milioane de lei anul trecut, chiar dacă rezultatul este mai bun cu 18% faţă de anul anterior. Rezultatul negativ se datorează în cea mai mare parte creşterii dimensiunii afacerii, precum şi a extinderii echipelor din cadrul diviziei.

"La finalul lunii septembrie au fost finalizate tranzacţiile TopTech şi 2Net Computer, iar în prezent integrarea celor două companii în cadrul grupului, la nivelul Diviziei de Tehnologie, este în plin proces de desfăşurare. Prin urmare, rezultatele financiare ale celor două companii nu sunt consolidate în rezultatele financiare ale grupului. Alăturarea celor două companii în grupul Bittnet deschide un orizont complementar de produse, servicii IT şi clienţi, precum şi creşterea prezenţei Diviziei de Tehnologie în noi regiuni ale României, unde aceasta avea o prezenţă redusă - centru, sud şi sud-estul Transilvaniei. Pe termen lung, estimarea noastră este că acestea vor genera venituri de minimum 80 de milioane de lei pe an. De asemenea, în prezent suntem în discuţii avansate pentru alte tranzacţii de M&A. Dacă doar una dintre acestea se va încheia cu succes, vom începe anul 2023 cu o capacitate de a genera o cifră de afaceri de peste 300 de milioane de lei. Obiectivul nostru este de a identifica companii care să ne permită să ne consolidăm prezenţa atât în activitatea clasică de integrare IT&C, cât şi în zona de managed services", a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

În luna septembrie, grupul a anunţat că fondul de investiţii Agista a depăşit pragul de 5% deţinere în acţionariat, în mod individual, iar împreună cu Impetum Investments şi cu un număr de persoane din managementul celor două vehicule de investiţii, a fost depăşit pragul de 15%, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 19 )

 1. Catastrofa totala numele tau e Bittnet!

  Dupa ani intregi de abureala acum s-au convins si ultimii creduli ca li s-a servit o mare gogoasa care nici margini nu mai are. 

  5,7 M pieredere atribuita societatii mama,profit operational 3,5 M de rad si curcile e sub 4% din afaceri.Cu asemenea marja operationala astia si-au dat zeci de milioane de actiuni gratis. 

  Smecheria cu profitul pe hartie cand auumflat CODE nu a mai tinut ca s-au prins oamenii si au vandut. 

  Au pompat CHRD si apoi au varsat-o in capul fraierilor dupa listare LOL Spun ca au lichidat tot in Q3. 

  Dau vina pe AST pentru pierderea financiara cand aia conteaza cu 0,3 M la o pierdere de peste 6 M pe financiar,majoritatea din dobanzi.Nici daca detineau integral AST nu din vina ei erau ei zob. 

  Au crescut datoriile cu 40 M iar profitul ala operationala e tot acelasi si inca la ridicola suma de 3,5 M!!!!! 

  Capitalizare 160 M in piata,sa mai spuna cineva ca nu exista firme supraevaluate enorm la BVB.Deci de 50 de ori profitul operational dupa 3 trimestre.PER clar nu se poate calcula ca la ei profit net e exclus fara artificii de crescut detinerile fortat in piata.

  Bai si ce mai pompau unii pe FB anii trecuti petarda asta. 

  deci la semestru aveau 3.600.000 profit operational si la T3 3.500.000

  cu trendul asta e bine ca au actionar o casa de insolventa CITR,o sa aiba ce administra 

  Cica asta e companie IT. Pierderi mereu. Asta e scumpa si la 1,5 lei. De la ei un ban nu o sa vada actionarii. Scaderea actiunii e pe trend de ani de zile si dupa dezastrul asta se duce de a dura.

  1. 0,15 voiam sa scriu, oricum nu conteaza ca asta e firma unde doar naivii mai raman

   care sa poata schimba trendul descrescator. Conducerea se zgarie pe ochi ca le scad actiunile, ar face orice sa mai poata indrepta ceva, dar sa va zic un secret, e prea tarziu, mult prea tarziu. Acceptati infrangerea, esecul, umilinta. Cum sa nu dai guidance si sa pastrezi ceea ce stii ca nu vei face? doamne cum se poate sa mai fii actionar la asa companie :))) pai managementul are o parere proasta despre cei mici

  Cine sa va mai inteleaga mai carcotasilor!??? Pai voi credeti ca primiti gratis citate din Aristotel. Ia luni sa puneti sacosa de fraier in Bid ca altfel va liveste logofatu cu un Kant la anuale de nu va mai ridicati din ignoranta.

  schema Ponzi. punkt

  1. In loc sa vă bucurați că au crescut veniturile, vă plângeți nerecunoscătorilor! Asta este calitatea acționarilor, jalnică! Să vedeți ce perdaf va tragem in următorul raport!

   Actionarii trebuie sa se mai caute de bani doar pt privilegiul de a servi un citat motivational. Daca urca dealul cotrocenilor in genunchi poate-i primesc si la aga sa faca misto ala micu cristisor de ei.

   asta e cel mai tare comentariu, ca si cum vezi doamne ai fi din conducere, dar e buna ironia, precum si cea de mai jos. GATA CU CITATELE GRATIS DIN BUFFET! sa vina cele pe bani, ba chiar scria unul pe un forumake pe fb ca vezi doamne el e angajat si are rabdare, ca are actiuni luate cu sop si e pe minus de 6 ani , WHAT? =)) pai ok si cand o sa fii pe plus ca se tiparesc si mai multe si mai multe, la pensie o sa fie fericiit daca iese pe 0 , dar ce va mai conta? un singur lucru nu intelege compania asta, costul urias de oportunitate sa investesti in ea, adica 6 ani sa fii pe minus cand cu alte companii similare erai la nori.

   daca investesti luni o sa fii clar pe minus prntru ca luna viitoare au de emis in contul creantelor proprietarilor de firme achizitionate 10,8 milioane Ron la 0,31

   deci ei pentru rezultatele astea penibile nici macar nu au platit, mai trebuie zeci de milioane de actiuni emise 

  Mi-e și milă de cei doi Logofeti! Inteligenți, cu inițiativă si-au deschis firmă și părea să meargă. Arivismul si-a spus cuvantul și au început prin SOP să ne dea tunuri! Ocupați peste cap cu asta au " uitat " de firmă! Și de aici greșeli după greșeli, asocieri în disperare, cumpărături fără cap, subscrieri la societăți pentru iluzorie salvare. Chestia e că pangaresc totul și vor suferi societăți nevinovate!

  Pute, domnilor ! Încercați să vă salvați prin propria firmă dacă nu renunțați! Bani aveți! 

  1. oare se poate imagina pacaleala mai mare decat asta pentru investitori, cred ca se cocoseaza de ras fratii ce enoriasi au pastorit in secta

  BNET este o bijuterie, își creste cifra de afaceri este o companie growth, de creștere , nu trebuie sa așteptați profit net acum, importantă este extinderea și creșterea afacerii

  Eu cumpar in continuare, recent chiar am împrumutat bani cu dobanda mică și voi cumpara BNET in continuare, poate voi face un deal cu Logofetii sau cu Herghelegiu.

  Vreau sa fie firma mea :)) 

  1. bune ironiile tale, mai scrie

   cred ca forumurile alea de FB fac deja parastasul cosmeliei 

  Daca va uitati, profitul aferent intereselor care nu controleaza a crescut , deci firma face profit, doar ca nu face pt actionari, deocamdata.

  Peste 10-20 de ani estimez un dividend de minim 0.03 bani pe actiune pentru actionari :)) 

  1. Bine zis 0.03bani nu lei in 10 20 de ani ;)))

  Cum sa nu mearga asa bine BNET cu asa conducere? Pe langa Logofatu la cp patrat avem si Cionca si pe marele specialist Anghel care a facut umbra un deceniu scaunului de Pres Bvb.Nu ca ar merge si Hanga. Contabil sef Marcu ca tot un fel de CAP este de unde completeaza toti acasa la ei si raporteaza productii record. Membri cooperatori sunt zdrobitii de actionari deposedati de tot.

  Luni sansa nesperata pentru a se mai iesi de pe porcaria asta de emitent. O sa-si activeze conturile de manipulare ca sa tina actiunea pe linia de plutire in vederea majorarii. Au obligatiuni de 2 M Euro scadente in 2 luni si e pa dugheana daca nu fac rost de bani. Cine e nebun sa subscrie la 0,31 cum vor ei!?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb