ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUIBittnet a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 75,8 milioane lei în contextul pandemiei

J.P.
Piaţa de Capital / 13 noiembrie 2020

Bittnet a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 75,8 milioane lei în contextul pandemiei

Bittnet (BNET), un grup de companii IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, a raportat o cifră de afaceri consolidată de 75,8 milioane lei pentru primele nouă luni ale anului 2020, o creştere cu 36% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, se arată într-un comunicat trimis redacţiei.

Conform sursei citate, trecerea rapidă la Economia "Low Touch" în contextul pandemiei de COVID-19 s-a dovedit a fi favorabilă grupului. Astfel, Bittnet a închis perioada de nouă luni cu o marjă brută de 14 milioane lei şi un profit operaţional de 1,8 milioane lei.

Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group a declarat: "În ultimele 6 luni, am lansat multiple proiecte strategice care au beneficiat de contextul global al pandemiei de COVID-19, cum ar fi iniţiativele Work from Home şi Business Continuity ale Dendrio, sau proiectele DevOps Artisans şi CTRL+N semnate de Bittnet Training. Suntem mândri de echipele noastre, care, în contextul dificil al unei crize sanitare majore, s-au aflat în avangarda transformării digitale din România, ajutându-ne clienţii să se adapteze noilor realităţi. Creşterea pe care am înregistrat-o în primele 9 luni ale anului 2020, semnificativ peste media pieţei IT - de 12% -  reprezintă cea mai bună dovadă a acestui fapt."

Potrivit comunicatului, ambele divizii ale Grupului, Educaţie şi Tehnologie, au raportat creşteri ale profitului operaţional în primele nouă luni ale anului 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Divizia de Educaţie, care include Bittnet Training şi Equatorial, a înregistrat o cifră de afaceri de 7,4 milioane lei, similar cu performanţa din aceeaşi perioadă a anului precedent. În schimb, marja brută s-a îmbunătăţit cu 27%, ajungând la 4,2 milioane lei. Ca urmare, Divizia de Educaţie a încheiat primele 9 luni din 2020 cu un profit operaţional de 0,3 milioane lei, o creştere de 200% în comparaţie cu pierderea operaţională de 0,3 milioane lei înregistrată în T3 2019.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio şi Elian, a înregistrat o creştere de 42% a cifrei de afaceri faţă de anul precedent, închizând primele nouă luni din 2020 cu venituri de 68 de milioane lei. Marjă brută a celor două companii a crescut cu 239%, până la 9,7 milioane lei, în timp ce profitul operaţional a crescut cu 6,7 milioane lei comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, ajungând la 1,5 milioane de lei.

Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group a declarat: "De la începutul anului până în prezent, acţionarii Bittnet au înregistrat un randament de 25%, cu mult peste pierderea de 13% a indicelui BET-XT din care facem parte, fără a lua în calcul randamentul suplimentar înregistrat de investitorii care au participat la majorarea de capital din luna martie a acestui an. Suntem optimişti cu privire la lunile rămase din acest an, dar şi cu privire la perspectivele pe care ni le va aduce anul viitor. Imediat ce vom primi aprobarea ASF, vom efectua o altă operaţiune de majorare de capital, oferind investitorilor un randament de 20%. Pentru primul trimestru al anului viitor, dorim să continuăm consolidarea puterii financiare pe care o construim, printr-o premieră pe piaţa de capital din România: o ofertă publică de acţiuni preferenţiale, care ne va permite să eliminăm costurile de finanţare, fără a dilua drepturile de vot ale acţionarilor existenţi."

În octombrie 2020, Grupul a anunţat repornirea procesului de M&A pe piaţa locală. Ca urmare, la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor programată pentru 26 noiembrie, acţionarii Bittnet vor vota aprobarea pentru 4 noi proiecte: achiziţionarea unei participaţii de 25% în compania românească de dezvoltare software Softbinator Technologies SA, investiţiile în ITPrepared SRL şi The eLearning Company SRL, precum şi achiziţionarea restului de acţiuni în Equatorial Gaming SA. Fiecare dintre aceste achiziţii va contribui la consolidarea activităţii Grupului în cele două domenii principale, Educaţie şi Tehnologie, contribuind astfel la dezvoltarea portofoliului într-un moment în care transformarea digitală este prioritatea principală pentru majoritatea companiilor, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dupa ce au marcat profitul ani trecuti acum au reciclat profitul in sistem si vin sa zica ca sunt pe profit?

    Pe bune... sa puna mana la treaba ca au vandut supraevaluat actiunile destul!  

    Asteptam sa ofere in piata daca vor sa mai speculeze o alta tura de finantare de la "prostime". 

    Totuși, sunt unii din cei mai valoroși oameni din România! Îi respect!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro