ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI:Norofert raportează un profit net de 7,59 milioane de lei

V.G.
Piaţa de Capital / 10 noiembrie 2022

Norofert raportează un profit net de 7,59 milioane de lei

Norofert S.A. (Simbol BVB: NRF) a raportat rezultatele financiare după primele nouă luni, care arată o creştere puternică a veniturilor din exploatare cu 87,69%, în timp ce cifra de afaceri consolidată a atins valoarea de 54,03 milioane lei (+62%), din care, Norofert SA, la nivel individual, are o cifră de afaceri de 51,09 milioane lei, arată un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Grupul a încheiat primele nouă luni din 2022 cu un rezultat brut de 8,82 milioane de lei, o creştere de 40% faţă de perioada similară a anului trecut. Rezultatul net al Grupului a fost de 7,59 milioane de lei, o creştere de 55,25% faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit sursei citate, rezultatul net consolidat a avut o creştere cu 55,25% vs. T3 2021, datorită unei mai bune prezenţe în piaţă, vânzări semnificativ mai mari de inputuri solide şi lichide, core businessul Norofert având cea mai mare influenţă asupra creşterii faţă de aceeaşi perioadă din 2021.

Variaţia stocurilor a fost pozitivă, compania avea la finalul lunii septembrie un stoc mai mare de marfă ca la începutul perioadei de nouă luni. Viteza de rotaţie a stocurilor este mai mare iar acest fapt arată capacitatea companiei de a valorifica marfa produsă, versus păstrarea ei în stoc pentru o perioada mai lungă.

Cheltuielile cu materialele au înregistrat la rândul lor o creştere de aproximahv 17 milioane lei cu 128% mai mult faţă de perioada similară din 2021, datorită creşterii vânzărilor de inputuri lichide şi produse solide.

"Desi bulversat de evenimentele acestui an, agribusiness-ul românesc şi mai ales fermierii români au dat dovadă de rezistenţă şi adaptabilitate iar măsurile pe care aceştia le-au luat pentru a nu intra în default au reuşit să menţină mecanismul în stare de funcţionare. Avem în spate un T3 cu rezultate bune pentru Norofert, cu un grad de încasare peste aşteptări, având în vedere situaţia dificilă în care se afla fermierii, şi cu un volum de vânzări fertilizanţi lichizi şi solizi în creştere faţă de 2021", a declarat Vlad Popescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie.

Vânzările pentru Gama Hobby, atât pentru producţia sub brand propriu Norofert cât şi pentru partenerii companiei, SemPlus, Dr. Soil, Rodnic şi Agrocosm, a cunoscut o creştere accelerată în primele nouă luni ale anului 2022, marcând cea mai bună perioadă de până acum din punct de vedere a cantităţilor comercializate.

Vânzările au cunoscut o dinamică pozitivă chiar şi în T3, în condiţiile sezonalităţii acestei linii de business, cu vânzări în scădere preconizate pentru T4 şi o revenire în T1.

Tradingul de cereale a reprezentat o pondere de 11% din cifra de afaceri, o creştere cu 2% vs. 2021. Creşterea mică, comparativ cu 2021, a venit din strategia precaută pe care Norofert a avut-o vis-à-vis de trading, într-un an cu volatilitate şi incertitudine pe această piaţă.

Pozitia cash a companiei a cunoscut o îmbunătăţire faţă de S1 2022 şi o diferenţă foarte mare vs. 2021, datorită cash-flow-ului pozitiv care a caracterizat primele 9 luni ale lui 2022.

Factoringul, scontările BO şi vânzările de îngrăşăminte solide cu plata în avans au adus cash în companie, care a fost utilizat pentru finanţarea investiţiilor necesare punerii în funcţiune a liniei de producţie îngrăşăminte granulate, în ferma Zimnicea şi a achiziţiilor de aparatură de laborator pentru multiplicare microorganisme şi bacterii, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 10 )

 1. Ce incredere sa ai in astia?

  Rezultate 2020-auditorul cere ajustari,managementul face circ si nu ajusteaza ca mai apoi sa faca asta dupa cateva luni cand reia AGA 

  Managementul se jura ca repara imaginea dupa ce actiunea se prabuseste,prezinta cu pompa noul auditor de prestigiu Deloitte menit sa restabileasca minimal increderea 

  Si acest auditor are obiectii si se fac ajustari la rezultatele pe 2021 

  Managementul convoaca AGA si maine va revoca auditorul adus sa restabileasca increderea si va numi pe unul no name cu care probabil s-a stabilit o relatie reciproc avantajoasa de inchis ochii 

  Totul se invarte in jurul creantelor foarte mari,cu intindere mare in timp pe specificul activitatii,creante dintr-un domeniu cu o rata extrem de mare de neplati,aflat intr-o majora dificultate de lichiditati,afectat in plus si de seceta. 

  Managementul balbaie explicatii ,are provizioane spre 0 si promite ca face unele de 0,7 M adica nici macar un 5% sau 10% cat e uzual la asemenea termene de incasare si in asemenea domeniu.

  Degradarea credibilitatii acestui emitent a intrat pe o panta accelerata si nu se va reversa pentru ca nu poti face acelasi lucru si sa te astepti la rezultate diferite. 

  1. cand vezi cum se dezvolta compania si ce perspectiva are esti manios la culme

  250-300% crestere la ingrasaminte si astia se lauda cu 62% crestere cifra de afaceri, dar nu e tot ca marja bruta e in scadere mare si e 18% la asemenea inflatie si penurie in piata produsului tau

  la S1 anul trecut aveau marja bruta 33% 

  totiindicatorii de rentabilitate scad, aia de indatorare cresc 

  peste 80% grad de indatorare la capitaluri proprii, cu marje in scadere

  fericire maxima pe actionari si mai ales detinatorii de obligatiuni 

  1. cand isi justifica valuation firma asta daca nici in boom commodities core business nu poate !?!

   Ingrasaminte disponibile sunt mai putine, de asta pretul ajunge la +250+300%, dar la pretul asta se fac putine tranzactii, nu prea cumpara nimeni, adica specula. Daca vrei sa-ti pastrezi cleintii pe termen lung, faci sa fie bine pentru toti.

   am uitat sa mentionez ca poate de asta au provizioane zero, nu vand la oricine, la +300%, pe hartie

  e bine ca se premiaza cu 1.490.000 lei echivalent pentru un an :)) Oare cat tupeu sa ai cand actionarilor nu le ai dat si nu le vei da nimic ca nu ai din ce plati nici datoriile, la banca, stat, bonduri Actionarii cu pierderile si le arati profit pe hartie care se evapora la sfarsitul anului

  1. Asa e just!!!! De pe margini manaca ei salarii bonusuri SOP si actionarii se infrupta din gaura covrigului ca doar are suprafata mai mare si e firma lor!!! Noua paradigma pe BVB.

   Si astia aplica programul Aero SOP_pe_ei, pe actionari.

  Norofert USA rupeau piata de comunicate despre ea.Al doilea an Venituri 0,Cheltuieli 0,Datorii mari la NRF.Dar stai ca cucerim globul,mai vazusera aia fertilizers

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro