ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2021Portofoliul de credite al Alpha Bank în România a crescut cu 1,5%

S.B.
Bănci-Asigurări / 01 decembrie 2021

Portofoliul de credite al Alpha Bank în România a crescut cu 1,5%

La finalul lunii septembrie 2021, portofoliul de credite al Alpha Bank în România s-a situat la 2,7 miliarde euro, înregistrând o creştere de 1,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit unui comunicat al băncii, remis astăzi redacţiei.

Activitatea comercială robustă pe segmentul persoanelor fizice concretizată într-o rată de creştere anuală a vânzărilor noi de credite ipotecare de 41% a constituit principalul motor de creştere a portofoliului, acesta din urmă depăşind la finalul lunii septembrie 2021, pragul de 1,3 miliarde euro. În ceea ce priveşte finanţarea persoanelor juridice, dinamica pozitivă a pieţei, precum şi implicarea noastră activă în cele mai importante programe de sprijin guvernamental, au dus la o creştere robustă pe segmentul IMM-urilor (+22% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior). Depozitele atrase de la clienţi s-au situat la 2,6 miliarde euro.

Profitul înainte de impozitare s-a situat la 20,1 milioane euro, înregistrând o evoluţie superioară celei anticipate pentru această perioadă. La nivel operaţional, creşterea solidă a veniturilor din comisioane (peste 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior) a atenuat impactul negativ al ratelor de dobândă scăzute, venitul net bancar rămânând la un nivel similar celui înregistrat în perioada ianuarie - septembrie 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro