ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2022Alpha Bank România şi-a majorat activele cu peste 7,5%

S.B.
Bănci-Asigurări / 9 noiembrie 2022

Alpha Bank România şi-a majorat activele cu peste 7,5%

Alpha Bank România şi-a majorat activele cu peste 7,5% în primele 9 luni ale anului, creşterea înregistrată anual depăşind 11%.

Portofoliul de credite a crescut cu aproximativ 6,8% faţă de sfârşitul anului şi cu 8,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021, pe fondul unei foarte bune performanţe comerciale atât la nivelul finanţării companiilor, cât şi la nivelul creditării persoanelor fizice

Profitul operaţional s-a situat la 28,5 milioane de euro, marcând un avans anual de 7,2 milioane de euro, comparativ cu primele nouă luni ale anului precedent, datorită dinamicii robuste a veniturilor.

Banca a desfăşurat o activitate comercială solidă, finanţările noi către companiile mari crescând cu 35%, în timp ce originarea de credite pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi de credite ipotecare a înregistrat o creştere anuală de 55% şi, respectiv, 18%.

Alpha Bank România şi-a consolidat poziţia de jucător de top în domeniul soluţiilor de plată pentru comercianţi, volumul plăţilor procesate prin soluţiile de tip POS, Tap to Phone şi e-commerce oferite de Alpha Bank înregistrând o creştere anuală de 32%.

În septembrie, Alpha Bank România a ajuns la acoperirea integrală a reţelei de unităţi teritoriale cu echipamente multifuncţionale ATM 24/7 Banking, îmbunătăţind astfel accesul clienţilor la servicii prin implementarea tehnologiilor de self-service. În următoarea perioadă, banca va continua să dezvolte acest serviciu prin adăugarea de noi funcţionalităţi şi extinderea gamei de tranzacţii care pot fi efectuate de clienţi prin intermediul acestor echipamente.

În trimestrul al treilea, banca a extins oferta de carduri prin lansarea cu succes a unui card de credit co-branded premium (Mastercard Gold) în parteneriat cu Mobexpert şi a pus la dispoziţia profesioniştilor din domenii liberale şi întreprinderilor mici şi mijlocii cardul de debit Alpha Mastercard Professional World.

Totodată, banca a continuat să se implice în comunitate susţinând Campionatul Mondial de Şah pentru Juniori, organizat de Federaţia Română de Şah în această toamnă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro