ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2022Profitul brut al Vienna Insurance Group a crescut cu 10%

S.B.
Bănci-Asigurări / 15 noiembrie 2022

Profitul brut al Vienna Insurance Group a crescut cu 10%

În contextul unor provocări geopolitice şi economice majore, Vienna Insurance Group (VIG) a consemnat o evoluţie foarte bună în primele trei trimestre din 2022. Toţi indicatorii cheie au continuat să se îmbunătăţească în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Desigur, ca orice altă companie, resimţim efectele situaţiei actuale, inflaţia fiind cel mai important factor în acest context. Situaţia de faţă conduce, între altele, la creşterea cheltuielilor cu daunele, ceea ce pune presiune asupra evoluţiei ratei combinate. Cu toate acestea, suntem încrezători că strategia noastră axată pe o amplă diversificare ne va permite să gestionăm eficient riscul inflaţiei, per ansamblu. O evaluare recentă a riscurilor a demonstrat că pieţele noastre cele mai mari din punct de vedere al volumului sunt bine poziţionate datorită măsurilor luate şi politicii actuale de preţuri. Avem încredere în continuare în potenţialul de creştere pe termen lung al regiunii ECE, în special datorită prognozelor actuale pentru această zonă, ce sunt din nou cu mult peste prognozele ce vizează zona euro.

Având în vedere situaţia actuală şi cu condiţia ca până la finele anului să nu intervină fluctuaţii şi factori perturbatori externi neaşteptaţi, estimăm un volum total al primelor de cel puţin 12 miliarde de euro în 2022 şi un profit înainte de impozitare care să depăşească rezultatul de anul trecut, de 511 milioane de euro. În ceea ce priveşte rata combinată, ţintim un nivel în jurul a 95%, în ciuda provocărilor actuale", a explicat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Creştere a primelor pe toate pieţele şi liniile de business

Un trend ascendent clar s-a putut observa la nivelul volumului primelor. Valoarea totală a crescut semnificativ în primele nouă luni ale anului 2022, cu 13,6%, în termeni anuali, până la 9,530 miliarde de euro. Aceasta include în premieră rezultatul companiilor de asigurare achiziţionate recent în Ungaria şi Turcia, care reprezintă 3% din totalul primelor, adică 291 de milioane de euro. Chiar exceptând aceste companii, avansul subscrierilor a fost de două cifre, de 10,1%. Toate liniile de business şi pieţele VIG au consemnat o creştere a primelor. Cu excepţia asigurărilor de viaţă cu primă unică (+3,1%), toate liniile de business au înregistrat rate de creştere de două cifre (RCA +21%, CASCO +13,6%, proprietăţi şi răspunderi +15,3%, asigurări de sănătate +11,8%, asigurări de viaţă cu primă regulată +10%).

Profitul înainte de impozitare a crescut cu circa 10%

Având o valoare de 413,4 milioane de euro, profitul înainte de impozitare s-a situat cu circa 10% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatul financiar (excluzând companiile consolidate prin punere în echivalenţă), situat la 479,2 milioane de euro, a scăzut cu 8,4% în raport cu anul trecut, în special din cauza măsurilor deja luate în primul şi al doilea trimestru al anului pe fondul expunerii pe obligaţiuni guvernamentale şi corporative din Rusia. Având o valoare de 302,4 milioane de euro, profitul net a fost în creştere cu 10,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rata combinată s-a îmbunătăţit uşor

Situându-se la un nivel de 95,1%, rata combinată a scăzut uşor faţă de nivelul de anul trecut (95,2%). Totuşi, presiunea exercitată de creşterea costurilor medii, generată parţial de inflaţie, este evidentă dacă vom compara nivelul actual cu cel din prima jumătate a anului, de 94,3%.

Investiţiile Grupului, incluzând numerarul şi echivalentele în numerar, se situau la data de 30 septembrie 2022 la nivelul de 34,1 miliarde de euro. Profitul (anualizat) pe acţiune a crescut în perioada menţionată de la 2,86 euro la 3,07 euro (+7,3%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro