ÎN PRIMELE OPT LUNI,CFR a plătit 1,5 miliarde lei pe proiecte finanţate din fonduri europene

L.A.
Companii / 22 octombrie 2017

CFR a plătit 1,5 miliarde lei pe proiecte finanţate din fonduri europene

Compania Naţională de Căi Ferate (CFR) a plătit 1,5 miliarde de lei în primele opt luni din 2017 pe proiecte finanţate din fonduri europene şi estimează că până la sfârşitul anului se va depăşi pragul de două miliarde lei, sume care vor fi solicitate la rambursare şi vor creşte gradul de absorbţie al fondurilor europene, potrivit unui comunicat de presă.

Compania de căi ferate a finalizat, în acest an, în proporţie de 85% lucrările de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe 180 de kilometri de cale ferată între Simeria - Sighişoara, fiind recepţionaţi peste 100 de kilometri de cale ferată modernizată şi a lansat în execuţie alţi 141 kilometri pe secţiunea Radna - Gurasada - Simeria, se arată în sursă.

Potrivit sursei citate, tot în acest an a fost lansată şi procedura de licitaţie pentru 120 kilometri de cale ferată pe secţiunea Braşov - Sighişoara şi a fost obţinută finanţare pentru modernizarea secţiunii Predeal-Braşov.

"Rezultatele înregistrate în ultimii trei ani au menţinut compania pe un trend ascendent din punct de vedere economic, CFR SA devenind astfel una dintre puţinele companii cu capital majoritar de stat fără datorii la bugetul consolidat", se arată în comunicat.

În acest an, CFR SA a câştigat în instanţă contestaţiile depuse de constructori pentru trei mari tronsoane feroviare - Km 614-Bârzava, Bârzava-Ilteu şi Gurasada-Simeria - a căror valoare financiară se ridică la 6,08 miliarde lei, contestaţii bazate pe anumite lacune legislative care au întârziat practic demararea lucrărilor de modernizare pe cei aproximativ 120 kilometri de cale ferată.

Reprezentanţii CFR au precizat: "CFR SA a semnat contractul pentru reactualizarea SF în vederea electrificării şi dublării liniei Cluj - Episcopia Bihor care asigură o nouă ieşire pe graniţa cu Ungaria şi a obţinut finanţare şi a lansat pregătirea execuţiei lucrărilor pentru modernizarea a 480 km cale ferată din Coridorul IV, ramura sudică, Arad - Caransebeş - Drobeta Turnu Severin - Craiova - Calafat. Compania a identificat şi obţinut sursă de finanţare si a lansat procedurile pentru construirea noului pod de la Grădiştea şi modernizarea liniei Bucureşti - Giurgiu, redeschiderea Podului de la Grădiştea fiind estimată pentru anul 2019".

Prin programul de redresare economico-financiară CFR a alocat peste 500 milioane lei pentru lucrări de reparaţii şi investiţii în infrastructura feroviară în vederea reducerii numărului de restricţii de viteză pe întreaga reţea de cale ferată.

Reprezentanţii companiei apreciază că principalii factori care au influenţat pozitiv strategia de dezvoltare şi modernizare a CFR au fost eficientizarea activităţii economice, prin creşterea veniturilor şi redimensionarea cheltuielilor, integrarea infrastructurii feroviare naţionale în reţeaua europeană, informează sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

20 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9279
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0872
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7162
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.2817

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro