ÎN PRIMELE PATRU LUNI DIN 2021Serviciile de piaţă prestate întreprinderilor au înregistrat afaceri cu 10,7% mai mari

G.U.
Macroeconomie / 18 iunie

Serviciile de piaţă prestate întreprinderilor au înregistrat afaceri cu 10,7% mai mari

Afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor s-au majorat, ca serie brută, cu 10,7% în primele patru luni ale anului, comparativ cu intervalul similar din 2020, arată datele publicate, astăzi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit Agerpres.

Conform statisticii oficiale, în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2021, creşterea cifrei de afaceri ca serie brută s-a datorat activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+20,7%), activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+18,3%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+10%), activităţilor de transporturi (+8,9%) şi activităţilor de comunicaţii (+6%).

În acelaşi interval analizat, faţă de primele patru luni din anul anterior, în termeni nominali, afacerile din serviciile de piaţă prestate, în principal, întreprinderilor ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate au crescut pe ansamblu cu 9%.

La nivelul lunii aprilie din acest an, comparativ cu aprilie 2020, serviciile de piaţă prestate au consemnat o cifră de afaceri în creştere cu 34,4%, ca serie brută, ca urmare a rezultatelor pozitive din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+55,9%), activităţile de transporturi (+47,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+34,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,4%) şi activităţile de comunicaţii (+11,1%).

Totodată, raportat la acelaşi interval de referinţă, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate, în principal, întreprinderilor ca serie ajustată a înregistrat un salt de 31,9%, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în acest an (aprilie vs martie), afacerile din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor au crescut cu 0,4%, ca serie brută, respectiv cu 3,4% ca serie ajustată.

Ca serie brută, afacerile din serviciile furnizate în principal întreprinderilor s-au majorat cu +6,6%. Pe de lată parte, scăderi au înregistrat activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-8,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-3,1%), activităţile de transporturi (-2,1%) şi activităţile de comunicaţii (-2%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9183
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1388
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7564
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8930

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro