ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ACESTUI ANMAMBricolaj - profit net de 0,5 milioane de lei, în scădere cu 78%

M.G.
Ziarul BURSA #Companii / 01 septembrie

MAMBricolaj - profit net de 0,5 milioane de lei, în scădere cu 78%

MAM: "Scumpirea mărfurilor şi a materiilor prime începe să genereze o scădere majoră a cererii, atât în rândul companiilor, cât şi al consumatorului final" Compania are în plan deschiderea unui nou magazin, în Braşov, în luna octombrie, dar şi ieşirea în afara ţării

MAMBricolaj (MAM), companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în debutul acestui an, a raportat, pentru primele şase luni din acest an, un profit net de 0,5 milioane de lei, în scădere cu 78% faţă de profitul net din primele şase luni ale lui 2020, se arată în raportul emitentului publicat, ieri, pe site-ul operatorului pieţei noastre.

Cifra de afaceri netă a crescut accelerat cu 48%, la aproape 25 milioane de lei, iar cumulat cu alte venituri din exploatare (vânzarea de utilaje uzate) de 0,47 milioane de lei veniturile din exploatare s-au ridicat la finele lunii iunie la 25,45 milioane de lei, un plus de 50% faţă de luna iunie 2020. Compania arată că veniturile realizate în prima jumătate a anului sunt în linie cu aşteptările conducerii.

Pe de altă parte, creşterea cifrei de afaceri a fost însoţită de o creştere mai rapidă a cheltuielilor de exploatare, care au urcat cu 72% la 24,84 milioane de lei la 30 iunie 2021, de la 14,41 milioane de lei la 30 iunie 2020.

Evoluţia cheltuielilor se datorează în principal majorării de 50% a cheltuielilor privind mărfurile, care au urcat la 16,51 milioane de lei de la 10,98 milioane de lei, inclusiv pe fondul creşterii vânzărilor,, şi majorării cu 191% a cheltuielilor cu personalul, la 4,87 milioane de lei (din care 4,72 milioane de lei cheltuieli cu salarii şi indemnizaţii) de la 1,67 milioane de lei la 30 iunie 2020. Compania arată că a crescut numărul de personal de la 79 în medie în iunie 2020 la 128 salariaţi în 2021 prin preluarea personalului şi al companiei Geomam PAL în trimestrul 4 2020 şi prin deschiderea noului magazin MAMBricolaj Ghencea cu impacturi în cheltuieli de personal de 1,8 milioane lei. Majorările salariale acordate, care, conform companiei, au adus salariile la nivelul pieţei, au avut un impact de 1,2 milioane de lei.

Un plus la cheltuieli se contabilizează şi la capitolul alte cheltuieli de exploatare, care au urcat la 2,81 milioane de lei de la 1,25 milioane de lei la 30 iunie 2020 pe fondul majorării cheltuielilor cu prestaţiile externe.

Astfel, profitul din exploatare a coborât cu 76%, după primele şase luni ale anului curent, faţă de aceeaşi perioadă din 2020, la 0,61 milioane de lei, de la 2,51 milioane de lei, rezultat care a fost deteriorat marginal de un rezultat financiar de minus 0,03 milioane de lei. Totodată, EBITDA normalizat, care exclude costurile de extindere, a scăzut de la 15% în primul semestru din 2020 la 10% în primul semestru din 2021, respectiv 2,47 milioane de lei.

La capitolul tendinţe şi factori de incertitudine, compania mai arată că scumpirea mărfurilor şi a materiilor prime începe să genereze o scădere majoră a cererii atât în rândul companiilor cât şi al consumatorului final, iar criza mărfurilor şi materiilor prime pe lanţul de aprovizionare a dus la creşteri semnificative de preţuri pe unele categorii de produse achiziţionate de către MAMBricolaj, cu peste 10% comparativ cu lunile precedente, cu impact în marja brută realizată pe aceste produse de companie.

Compania mai spune că are dificultăţi în a găsi personal în Bucureşti şi în oraşele mari avute în vedere de către reţeaua MAMBricolaj. "Creştere semnificativă a nivelului de salarizare a personalului din magazine (peste 20% vs. 2020) pentru a susţine atât nivelul de retenţie adecvat cât şi de a atrage oameni noi/sau lucrători din Asia, necesari pentru a susţine dezvoltarea reţelei şi deschiderea de noi locaţii", arată compania.

La data de 30 iunie, activele totale ale MAMBricolaj erau de 28,24 milioane de lei, în creştere cu 227% faţă de cele prinse în bilanţ la finele lunii iunie 2020, în timp ce datoriile pe termen scurt (sub 1 an) au crescut cu 172% până la 10,77 milioane de lei, iar datoriile pe termen lung (peste 1 an) au crescut la 2,63 milioane de lei de la 0,11 milioane de lei la finele lunii iunie 2020.

Într-un comunicat remis ieri Redacţiei, compania anunţă că va deschide în luna octombrie un nou magazin în Braşov, al patrulea în cadrul reţelei MAMBricolaj şi are în plan deschiderea celui de-al cincilea magazin în primul semestru din 2022, în Bucureşti sau Iaşi.

"În semestrul al doilea al anului, în luna octombrie vom deschide un nou magazin MAMBricolaj la Braşov - al patrulea în cadrul reţelei actuale. Pentru următorii ani (2022-2024) avem în plan deschiderea de magazine în mai multe oraşe mari din România, dar ne gândim şi la câteva unităţi în afara ţării. În acest deceniu de activitate am fost părtaşi la schimbările prin care a trecut piaţa de bricolaj din România şi am învăţat să ne adaptăm şi să evoluăm odată cu ea. Acum, putem spune că MAM Bricolaj a devenit o reţea de magazine şi ceea ce ne dorim pentru următorii ani este să continuăm dezvoltarea. Rezultatele primului semestru din 2021 (...) ne dau încredere în strategia noastră", spune Cristian Găvan, fondator MAMBricolaj şi administrator unic.

Compania are o capitalizare la BVB de circa 96 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. lipseste din detalii si ca au "acumulat" stocuri ca "pr... i" in preturi de bula la lemn, fier, etc... ca acuma sa vada cum se prabuseste bula materialelor si odata cu ea si bula impulsiva a cererii.

    semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro