ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE LUI 2022Profitabilitatea Carbochim scade cu 27%, faţă de cea de la jumătatea anului trecut

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 august 2022

Profitabilitatea Carbochim scade cu 27%, faţă de cea de la jumătatea anului trecut

Carbochim Cluj-Napoca, producător de abrazive controlat de omul de afaceri Iulian Dascălu, a raportat pentru primele şase luni ale anului, un profit net de 0,75 milioane de lei, în scădere cu 27,4% faţă de cel din prima jumătate a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile au crescut într-o dinamică mai accelerată decât cea a veniturilor, după cum reiese din raportul companiei publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile totale s-au ridicat la 19,69 milioane de lei, cu 14,8% peste cele din prima jumătate a anului trecut. Pe de altă parte, cheltuielile cu materiile prime, mărfurile şi consumabilele s-au ridicat la 5,59 milioane de lei, cu 6% mai mari decât cele din primele şase luni ale anului trecut, în timp ce cheltuielile cu beneficiile angajaţilor au fost de 8,78 milioane de lei, în creştere cu 14,8%. Alte cheltuieli operaţionale au fost de 3,2 milioane de lei, în creştere cu 62,3% faţă de cele de la jumătatea anului trecut.

În aceste condiţii, petru perioada ianuarie-iunie 2022, Carbochim a raportat un profit operaţional de 0,9 milioane de lei, sub cel din primele şase luni ale lui 2021, de 1,26 milioane de lei.

Pentru primul trimestru, compania raportase un profit net de 1,04 milioane de lei, cu 260% mai mare decât cel din primele trei luni ale anului trecut, în condiţiile creşterii veniturilor cu 19%, la 9,7 milioane de lei.

Compania este într-un amplu proces de relocare a activităţii, tot în Cluj, Carbochim achiziţionând în aprilie un teren în acest sens pe Bulevardul Muncii. Pe terenul unde se află în prezent fabrica, din Piaţa 1 Mai, se va realiza cel mai mare proiect de reconversie urbană din ţara noastră, ce implică o investiţie de peste jumătate de miliard de euro, conform publicaţiei Ştiri de Cluj.

La începutul lui 2020, dezvoltatorul de proiecte imobiliare Iulius, deţinut de Iulian Dascălu, achiziţionase pachetul majoritar al producătorul de materiale abrazive din Cluj prin intermediul Carbo Europe, ce deţine în prezent 77,7% din Carbochim.

Iulius este un dezvoltator şi operator de proiecte de tip mixed-use din ţara noastră, ce a creat reţeaua naţională Iulius Mall, care include shopping mall-uri regionale (în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava) şi ansamblurile mixte Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb