Revista BURSA Construcţiilor

ÎN PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUIBittnet Systems - pierdere la nivel de grup de 0,5 milioane de lei

M.G.
Piaţa de Capital / 14 mai

Bittnet Systems - pierdere la nivel de grup de 0,5 milioane de lei

Bittnet Systems (BNET) a înregistrat o pierdere netă la nivel consolidat de 0,5 milioane de lei în primele trei luni ale acestui an, în comparaţie cu o pierdere netă de 0,17 milioane de lei în perioada similară a anului anterior, în condiţiile unei scăderi a veniturilor din contractele cu clienţii şi majorarea uşoară a unor tipuri de cheltuieli, reiese din raportul trimestrial al emitentului, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din exploatare la nivel de grup au scăzut uşor la 20,2 milioane de lei de la 21 milioane de lei, în timp ce cheltuielile operaţionale totale au urcat într-o dinamică similară la 21,28 milioane de lei de la 20,3 milioane de lei în T1 2020. Astfel, pierderea operaţională a fost de circa 1 milion de lei. Compania a operat inclusiv donaţii de 38.511 lei în T1 2021.

Veniturile financiare în creştere cu 222% la 1,24 milioane de lei a adăugat la poziţia financiară completând rezultatul la nivel consolidat ale Bittnet în primele trei luni ale anului.

Bittnet Systems - pierdere la nivel de grup de 0,5 milioane de lei

Totodată, serviciile din linia de business "servicii de integrare soluţii IT" a Bittnet au avut valoarea de 4,05 milioane lei, sub cele 4,43 milioane de lei din T1 2020, în timp ce linia de business servicii de training a înregistrat o scădere mai puternică ajungând la 2,06 milioane lei de la 3,38 milioane de lei în primele trei luni din 2020. Venituri în plus au venit de la activitatea de vânzare de mărfuri integrare soluţii IT, 8,11 milioane de lei de la 4,91 milioane de lei, în timp ce veniturile revândute au adus mai puţini bani ca în T1 2020, respectiv 5,6 milioane de lei comparativ cu 8,25 milioane de lei.

"Analizând Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru 2021 aprobat de către acţionari în AGA Anuală din Aprilie 2021, contribuţia rezultatelor T1 2021 însumează 13% din BVC, în linie cu ponderea istorică. Orientativ, în istoria companiei, rezultatele din primul trimestru au contribuit cu 10-15% la veniturile totale consolidate generate într-un an. În mod particular în 2020, trimestrul 1 a ajuns să contribuie cu peste 20% pe fondul unui val de evenimente care au afectat semnificativ T4 şi astfel ponderea T1 în total a crescut. Menţinem estimările bugetului pentru 2021", arată compania în raport.

În BVC-ul pentru 2021, BNET estimează un profit operaţional de 15,26 milioane de lei la nivel consolidat. Compania are o capitalizare de 180,47 milioane de lei la BVB.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Vrajeala de companie IT

  1. Vrăjeală IT, de companie nu are nimic. O sa incerc sa vând tot în 3/4 luni îmi pare rau că am pierdut vremea cu ei mai bine de 5 luni.

   Marmota învelea ciocolata și iar emitem acțiuni și iar cumpărăm xx% in ceva firma IT, dar de fapt "noi" nu facem nimic :) 

  Cu cat cerșesc mai mulți bani de la acționari cu atât se capatuiesc mai bine. La fiecare majorare de capital ei isi vand drepturile si devin " mai milionari " iar fraierii aduc bani de acasa cumpărand speranțe si promisiuni .

  Fondatorii fac orice pentru creșterea cifrei de afaceri chiar dacă sunt contracte din care firma pierde bani , acțiunile trebuie sa stea sus pentru că cei care le primesc prin SOP sa le vândă cat mai scump . Firma lor de management primeste anual cate 3% din numărul total de acțiuni emise ( remuneratie) pentru " rezultatele" bune pe care le au

  Participați la majorările de capital cu aport de numerar , adică veniți cu bani de acasa ca managementul bnet sa meargă în vacanțe scumpe si sa aiba viata de milionari in timp ce voi vă scormoniti prin buzunare la Olanesti  

  1. Ai perfecta dreptate , am avut mare încredere în ei dar vad ca ma dezamăgesc constant .

   Voi lichida deținerea luni pa prima oră (;; 

  Analiștii WOOD recomanda cumpărare cu pret target 0.97

  Nu vindeți, pretul va crește!!

  Eu voi mai suplimenta :)) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro