ÎN PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUIEVERGENT Investments raporteaza o crestere cu 11,1% a valorii totale

S.B.
Piaţa de Capital / 13 mai

EVERGENT Investments raporteaza o crestere cu 11,1% a valorii totale

EVERGENT Investments a raportat la 31 martie 2022 o crestere cu 11,1% a valorii activelor totale si cu 11,6% a valorii activului net fata de 31 martie 2021. Astfel, valoarea totala a activelor EVERGENT Investments este de 2,5 miliarde lei, mentinandu-se peste pragul de semnificatie de 500 milioane de euro.

Circuitul economic mondial si tensiunile geopolitice ale inceputului de 2022 sunt diferite de ciclurile precedente, acest prim trimestru turbulent si volatil fiind dominat de razboiul din Ucraina. Sanctiunile impotriva Rusiei au generat noi amenintari la adresa dezvoltarii economice, piata globala reactionand repede la aceste masuri, cu efecte semnificativ negative asupra tuturor activitatilor.

In pofida mediului defavorizant, valoarea unitara a activului net al EVERGENT Investments are o crestere cu 13,4% fata de 31 martie 2021. Rezultatul net al primului trimestru si cea mai mare capitalizare dintre toate companiile de investitii arata, de asemenea, ca avem o pozitie solida si suntem pregatiti pentru perioadele incerte.

Mentinem abordarea investitionala pe termen lung si alocam capital in companii stabile, capabile sa se dezvolte in ritm constant si ramanem concentrati pe prioritati pentru a multiplica capitalul actionarilor nostri. Prin urmare, continuam managementul activ combinat cu rigoarea analitică pentru a genera profit" a declarat Claudiu Doros, Presedinte Director general al Evergent Investments.

Rezultatul net inregistrat la trimestrul 1 2022 este de 10,93 milioane lei, fiind compus din 10,97 milioane lei castig net din vanzarea activelor financiare reflectat in rezultatul reportat si o pierdere neta de 35000 lei. Acest rezultat reprezinta 17% din valoarea aprobata de actionari in BVC 2022 pentru intreg anul 2022.

Nivelul investitiilor in valori mobiliare a atins 82,4 milioane lei. Astfel, compania continua strategia de crestere a performantei portofoliului listat si dezvoltarea portofoliului private equity. EVERGENT Investments se diferentiaza de ceilalti actori ai pietei de capital prin proiectele de tip private equity care aduc un raport atractiv randament/risc, cu profit semnificativ pe termen lung.

In data de 10 iunie EVERGENT Investments incepe plata dividendelor aferente anului 2021. Suma aprobata de actionari este de 62.263.501 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

23 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9472
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6322
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7915
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8254
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.6524

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro