ÎN PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUITransilvania Broker de Asigurare - profit în creştere cu 160% faţă de cel din primul trimestru din 2021

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 10 mai

Transilvania Broker de Asigurare - profit în creştere cu 160% faţă de cel din primul trimestru din 2021

Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a obţinut, pentru primele trei luni ale acestui an, un profit net de 5,2 milioane de lei, cu 160% peste cel din intervalul ianuarie-martie 2021, în condiţiile creşterii veniturilor din exploatare cu 66%, la 36,5 milioane de lei, conform raportului companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Alimentată atât de evoluţiile din piaţa de asigurări, dar şi de rezultatele campaniilor de promovare şi dezvoltare, dinamica indicatorilor de rezultat şi performanţă marchează un volum al primelor intermediate cu 89% deasupra nivelului din primul trimestru al anului 2021, care a antrenat creşterea cu 66,3% a veniturilor din activitatea de distribuţie de asigurări", se arată în raport.

Compania adaugă: "Dincolo, însă, de creşteri de volum, optimizarea structurii cheltuielilor de exploatare a antrenat creşterea marjei profitului de la 9,16% în perioada de referinţă, la 14,3% în perioada de raportare. Aceasta a avut ca rezultat un profit net de peste 2,5 ori mai mare decât cel raportat la data de 31 martie 2021, şi a compensat efectele diminuării comisionului mediu brut de intermediere de la 18,5%, la 17%, în aceeaşi perioadă".

Conform companiei, clasa RCA a contribuit în cea mai mare măsură la creşterea valorică absolută a volumului de prime intermediate în primul trimestru al anului 2022, faţă de primul trimestru al anului 2021.

Cheltuielile de exploatare s-au ridicat la 30,46 milioane de lei, în creştere cu 55% faţă de cele din primele trei luni ale anului trecut. În aceste condiţii, profitul din exploatare a fost de 6,05 milioane de lei, cu 158% peste cel din primele trei luni ale lui 2021, rezultat ce a fost erodat de o mică pierdere financiară.

Transilvania Broker de Asigurare va distribui dividende în sumă de 7,5 milioane de lei, începând cu data de 8 iunie. Alocarea unitară este de 1,5 lei, care faţă de preţul acţiunii TBK de astăzi, de 17,05 lei, oferă un randament brut de 8,8%. Pentru a beneficia de dividende, investiorii trebuie să deţină acţiuni TBK în data de 27 mai, ceea ce înseamnă că ultima zi în care pot fi achiziţionate titluri ale companiei în acest sens este miercuri, 25 mai.

Pentru acest an, brokerul de asigurări şi-a bugetat venituri totale de 130 milioane de lei şi un profit net de 7,42 milioane de lei.

La jumătatea lunii februarie, Gabriel Login deţinea 42% din companie, în timp ce Dan Niculae avea o participaţie de 26,4% în capitalul social al Transilvania Broker de Asigurare. Evaluarea bursieră a societăţii de asigurare se ridică la 85 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. si aproape egal cu profitul pe tot anul trecut! plus dividende frumoase. pacat ca nu am luat mai mult

    1. trebuia sa iau si eu TBK,in loc sa ma blochez pe OMV unde am pierdut ft mult,dar speram ca pana in iunie 2022 sa ajung la un castig de 20.000 euro cu tot cu dividende la OMV......asa,acuma sunt 100% cash si astept scaderi in continuare,dar si daca raman mult pe cash,banii isi vor pierde valoarea......

      stai pe OMV, după război va decola, toată lumea caută P/E - uri sub 10, de preferința 5.

      din pacate, TBK are o lichiditate foarte mica si nu poti cumpara de o suma mare, altfel te expui f. mult. hai, 10k poate 20k EUR, dar mai mult nu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro