ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI:Numărul pasagerilor pe cele două aeroporturi bucureştene s-a majorat cu 8,7%

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi /

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primele şase luni ale anului curent, cumulat pe cele două aeroporturi, un trafic aerian de 6,85 milioane pasageri şi 69.687 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări), conform Agerpres.

Numărul pasagerilor care au tranzitat cele două aeroporturi ale Capitalei în primul semestru din 2019 a înregistrat o creştere de 8,7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, această evoluţie încadrându-se în tendinţa europeană generală.

Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind statistica primelor şase luni ale anului 2018 cu un procent de 7,5%.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti s-au înregistrat 6,85 milioane de pasageri, cu o creştere de 8,19%, iar pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu creşterea este de 25%, cu un total de 12.644 pasageri înregis­traţi de la începutul anului.

În ceea ce priveşte numărul de mişcări de aeronave, pe cele două pis­te ale Aeroportului Henri Coandă au fost înregistrate 59.037 aterizări şi decolări, iar pe Aeroportul Bucureşti Băneasa, s-a înregistrat o creştere de la 7.000 în primul semestru 2018 la 10.657 de aterizări/decolări în 2019.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, operează în prezent 57 companii aeriene, care trans­portă pasageri către 128 destinaţii.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu. 

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS