ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2021CEMACON a realizat un profit net de 21,55 milioane de lei

S.B.
Companii / 1 septembrie 2021

CEMACON a realizat un profit net de 21,55 milioane de lei

Primul semestru al anului 2021 confirmă incă o dată că deciziile strategice luate în 2020, printre care putem menţiona realizarea, în perioada de lockdown, a celei mai ample operaţiuni de mentenanţă din ultimii ani, cu impact direct în creşterea productivităţii şi a calităţii produselor, precum şi strategia de poziţionare în piaţă adoptată în 2021, intr-un context de piaţă favorabil, au dus la o consolidare puternică a businessului Cemacon, potrivit unui comunicat al companiei, remis redacţiei.

Pentru perioada încheiată la 30 Iunie 2021 compania CEMACON inregistrează un profit operaţional de

31,074,624 lei şi un profit net de 21,554,621 lei.

"Sectorul materialelor de construcţii traversează o perioadă caracterizată de un nivel ridicat al cererii şi o lichiditate crescută în piaţă; constrângerile vin dinspre limitările de capacitate de producţie şi dinspre creşterile semnificative de preţuri la principalele elemente care determină costul de producţie -gazul, energia electrică, combustibilii, lemnul etc.Influenţele negative dinspre costuri s-au resimţit mai degrabă în a doua parte a semestrului astfel că profitabilitatea după primul trimestru este una record.

De asemenea, lichiditatea şi solvabilitatea companiei sunt la nivele foarte ridicate chiar dacă s-a realizat rambursarea anticipată integrală a creditelor şi s-au derulat ample proiecte de investiţii în această perioadă.În ultimele luni s-a reuşit finalizarea mai multor investiţii cu impact direct în eficienţa activităţii operaţionale, cel mai relevant fiind operarea unei centrale de cogenerare, proiect finanţat parţial din fonduri europene.

Rezultatele financiare arată în mod clar performanţa acestui an, cifra de afaceri fiind cu 48% peste anul anterior, iar profitul crescând mai mult decât dublu.", a adăugat Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Cemacon SA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Companie cu un bilant contabil foarte solid. As mai cumpara actiuni, dar din pacate lichiditatea e foarte redusa. Defapt la momentul asta nici nu mai sunt actiuni de cumparat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro