ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2021Grupul TeraPlast înregistrează o crestere a profitului net cu 71%

G.B
Piaţa de Capital / 26 iulie

Grupul TeraPlast înregistrează o crestere a profitului net cu 71%

Grupul TeraPlast a înregistrat în primul semestru al anului 2021 o cifră de afaceri de aproape 273 milioane de lei şi o EBITDA de 42,7 milioane lei, reprezentând o creştere accelerată, cu 40% a veniturilor şi o creştere consistentă, cu 47% a EBITDA, faţă de rezultatele retratate din semestrul 1 al anului 2020, anunţă compania. În aceeaşi perioadă, profitul net a înregistrat un avans puternic, crescând cu 71%, de la 16,8 milioane de lei în S1/2020, la 28,67 milioane de lei în prima jumătate a anului curent. Profitul operaţional a crescut cu 63% în primul semestru din 2021. Marja EBITDA s-a situat la 15,7%, peste nivelul bugetat şi cu 0,8 puncte procentuale peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat afişat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Piaţa şi întreg contextul de stimulare a creşterii economice au fost favorabile unei majorări a volumelor vândute.

Rezultatul consolidat din primele şase luni cuprinde efectele integrării Somplast din trimestrul 2, care a adaugăt linia de business ambalaje flexibile în cadrul Grupului. Rezulatele Somplast, însă, nu au putut fi influenţate semnificativ de către management-ul Grupului din luna aprilie de când a fost preluat controlul efectiv, integrarea fiind încă în curs. Eficienţa strategiei şi fructificarea sinergiilor la nivel de Grup vor fi vizibile începând cu trimestrele următoare. Linia de business ambalaje flexibile va cunoaşte o creştere accelerată şi prin investiţiile aflate în derulare, în cadrul proiectului TeraBio Pack în valoare de 12 milioane de euro. Managementul grupului analizează în continuare opţiuni strategice pentru extindere, inclusiv operaţiuni M&A.

"Evoluţia pieţei materiilor prime ne-a testat adaptabilitatea iar rezultatele record în istoria Grupului TeraPlast ne arată că am trecut cu succes şi acest test. Faptul că îl comparăm cu semestrul 1 din 2020, considerat atunci un nou record în materie de performanţe, confirmă succesul strategiei noastre de poziţionare şi dezvoltare accelerată profitabilă atât în zona procesării maselor plastice, cât şi a economiei verzi, prin ambalaje biodegradabile şi reciclare PVC rigid", a comentat Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast.

"Cu EBITDA de 42,7 milioane de lei şi o marjă de 15,7%, în prima jumătate a anului ne aflăm în grafic să atingem cifrele bugetate pentru 2021. Pentru restul anului vom avea şi un impact pozitiv din operaţionalizarea unor investiţii. Avem deja echipamente funcţionale, care majorează capacitatea anuală de producţie de ţeavă PVC la peste 30 de mii de tone. Construcţia fabricii pentru sisteme din polietilenă pentru apă şi gaz se desfăşoară conform planului şi va deveni operaţională în trimestrul 4. Investiţia în unitatea de ambalaje biodegradabile este şi ea în graficul de implementare", a adăugat Ioana Birta.

Pentru întreg anul 2021, bugetul Grupului TeraPlast este construit pe o cifră de afaceri de 636,2 milioane lei şi EBITDA de 89,1 milioane lei. Rezultatele Grupului din semestrul 1 al anului curent indică o evoluţie favorabilă atingerii ţintelor propuse.

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. Clar...+15% in predeschidere ...și încă vreo 10% până la închidere ....hai broker Cluj....că poți

  1. Dap, 20 x EBIDTA, la actuala cotatie. Pe bune?

   hai Dinamo! :))))

   Conteaza rezultatele viitoare, cand va creste capacitatea de productie cu 50% doar la instalatii, la restul mai mult. Asta se va intampla incepand cu T3 si va continua in 2022, pe masura ce planul de investitii se va implementa. Nu cumpara ca nu te obliga nimeni.

  Poate nu o creștere accelerata dar o creștere sănătoasă este posibila. Problema materiilor plastice devine tot mai acuta și cu atât mai mult reciclarea. Accentul pus pe extinderea și mărirea volumului producției poate avea însă un efect pervers in plan financiar. Sa vedem reacția pieței!

  1. o surpriza placuta TRP .....sa vezi crestere in momentul in care fondurile de pensii isi vor mari detinerile la acest emitent

   Nu mai au unde sa mareasca...au depasit de mult cat aveau voie, legal

  Piața a inclus deja în pret rezultatele bune pe S1, hai sa zicem ca mai rămâne un upside de 2-3%...

  Eu voi marca profitul după deschidere.  

  1. Ce insinuezi ca persoane apropiate de societate stiau aproximativ rezultatele pe S1 si au "incarcat" la corectia ex date dividend iar acum au distribuit pe stire pozitiva ? Poate a fost doar "intuitia" unora ca pe bursa noastra damboviteana daca nu ai si "ceva intuitie" freci analizele la rece.

   Ati uitat fratilor ca au pe broker Cluj ca MM la butoane? De ce trag clopotele Mitica?

  Astia par ca transforma orice bucata de plastic in banet.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro