ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2021Impact Developer & Contractor a realizat venituri de aproape 70 milioane lei

S.B.
Piaţa de Capital / 19 august

Impact Developer & Contractor a realizat venituri de aproape 70 milioane lei

Impact Developer & Contractor a înregistrat venituri în valoare de 68,9 milioane lei din vânzarea de locuinţe în primul semestru al anului 2021, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultatele sunt în creştere cu 5%. Astfel, au fost tranzacţionate 94 de apartamente, dintre care 80% reprezintă unităţi din ansamblul rezidenţial Luxuria Residence, în timp ce 20% sunt unităţi din cartierul Greenfield Băneasa, unde apartamentele finalizate au fost vândute aproape integral.

Totuşi, creşterea costurilor cu proprietăţile imobiliare aflate în stoc, a cheltuielilor de comercializare şi a celor generale şi administrative a făcut ca Impact să raporteze, pentru primele şase luni ale anului, un profit din exploatare de 6,34 milioane de lei, cu 63% mai mic decât cel obţinut la jumătatea anului trecut.

În plus, costurile financiare nete s-au ridicat la 7,86 milioane de lei, peste cele din prima jumătate a lui 2020, astfel încât Impact a înregistrat o pierdere de 2,77 milioane de lei, în primele şase luni ale anului, făţă de un profit de 8,65 milioane lei în primul semestru al anului trecut, după cum se arată în raportul companiei de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

La data de 30 iunie 2021, erau încheiate precontracte şi rezervări pentru 280 de apartamente din ansamblurile Greenfield Băneasa (Bucureşti), Luxuria Residence (Bucureşti), Boreal Plus (Constanţa) şi Greenfield Copou (Iaşi), cu o valoare totală de 150,39 milioane lei.

Evoluţia numărului de unităţi vândute este atribuită lipsei unui stoc de apartamente finalizate disponibile spre vânzare în Greenfield Băneasa. În cadrul acestui ansamblu, compania îşi va mări stocul cu alte 1.305 unităţi, pentru care deţine autorizaţii de construire, 544 de unităţi aflându-se deja în construcţie. Datorită cererii ridicate pentru apartamentele din cartierul îmbrăţişat de pădure, accelerate şi de lansarea în decembrie 2021 a Greenfield Plaza, Impact lansează din septembrie anul acesta spre vânzare şi construire şi celelalte 761 de apartamente autorizate. Cele 1.305 apartamente în construcţie vor poziţiona Greenfield Băneasa drept cel mai mare şantier activ de apartamente pe plan naţional. În cadrul proiectului, alte 598 de unităţi sunt în fază avansată de autorizare.

În Constanţa, în cadrul ansamblului rezidenţial Boreal Plus, Impact are autorizate 341 de apartamente aflate în construcţie, iar alte 332 de apartamente se află în fază avansată de autorizare.

Un alt ansamblu rezidenţial de anvergură al Impact, în Iaşi, Greenfield Copou Residence este în fază avansată pentru autorizarea a 1.062 de apartamente. Compania doreşte începerea construcţiei la sfârşitul lunii septembrie pentru 472 dintre acestea.

"Rezultatele de vânzări aferente primului semestru din acest an au fost susţinute de stocul de apartamente finalizate în principalele noastre proiecte din capitală - Luxuria Residence şi Greenfield Băneasa. În perioada următoare, plănuim să accelerăm construirea de apartamente atât în Bucureşti, Constanţa şi Iaşi, unde ne bazăm pe un portofoliu solid de terenuri care ne va susţine dezvoltarea de proiecte sustenabile pe termen mediu şi lung, cât şi în alte oraşe mari din ţară. Prevânzările mari sunt un indiciu că apartamentele construite sustenabil sunt tot mai apreciate de cumpărători", a declarat Constantin Sebeşanu, CEO ImpactDeveloper & Contractor.

Sustenabilitatea stă la baza politicii operaţionale a grupului Impact, motiv pentru care toate ansamblurile pe care compania le are în dezvoltare sunt proiectate conform standardelor de sustenabilitate ale Uniunii Europene şi conform criteriilor certificării BREEAM Excellent, atât pentru a oferi un nivel ridicat de calitate a locuirii şi a construcţiei, cât şi pentru a proteja mediul înconjurător. Mai mult de atât, clădirile din Greenfield Copou, cât şi cele ce se autorizează în viitor, vor respecta noul standard în construcţia de locuinţe, nZEB (Nearly Zero Energy Building), ce presupune un design sustenabil, digitalizare, consum scăzut de energie şi utilizarea de energie regenerabilă.

Pentru finanţarea proiectelor sale, anul acesta compania a contractat şi utilizat o serie de credite de investiţii, iar pe lângă acestea, a listat pe piaţa principală a BVB o emisiune de obligaţiuni în valoare de 6,6 milioane EUR, cu o maturitate de şase ani. În perspectivă, Impact doreşte atragerea de capital prin emiterea de noi acţiuni şi emiterea de obligaţiuni listate, pentru accelerarea dezvoltării la nivel naţional.

De asemenea, în prima jumătate a anului, a fost listată la BVB prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust), Star Residence Invest, dezvoltată de Impact. La momentul listării, Impact deţinea 22,38% din acţiunile REIT.

În luna iunie, Impact şi-a majorat capitalul social la suma de 393,75 milioane lei, prin încorporarea de prime de capital şi parte din rezultatul reportat. La data de 5 iulie 2021, capitalul social al companiei era format dintr-un număr de 1.575.000.000 de acţiuni cu o valoare nominală de 0,25 RON / acţiune, în urma splitării acţiunilor în raportul de 1:4. În cadrul operaţiunii de mărire de capital, compania a oferit acţionarilor o acţiune gratis la două deţinute.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Mai bine dati toate datele de la impact.

  E adevarat ca au venituri in crestere cu 3 mil lei adica aproape 5 %

  Dar au intrat pe pierdere de 2.7 mil lei in S1 2021 fata de profit de 8.6 mil lei in S1 2020 !! 

  1. Bravo, ai pus punctul pe I. Impact a produs gaura la S 1! Veniturile si EBIDTA sunt bullshit

  Venituri cu 5% mai mari fata de S1/20 perioada de lockdown minus inflatia tot 5% = ZERO real. Asta in timp ce bubuie stirile platite ca duduie imobiliarele dar realitatea e pe dos.

  Impact nu reuseste sa vanda 44%din apartamentele finalizate de mult timp in Luxuria. Au 218 ap. pe stoc acolo si mai termina 130 curand. Pentru astea nici macar precontracte nu au,ca daca socotim si cu astea sunt mult mai multe care zac nevandute. Cer o groaza de bani si spun goange cu certificari verzi si altele. ONE la o scara mai mica, ca si aia baga numai brasoave. Acolo teapa e gigant acum o fac pe good cop bad cop cu convocatoarele, isi bate joc Capitanu de toti fraierii care au luat la IPO..

  IMP ar trebui sa stea pe ce le-a iesit, ap. mai ieftine(vorba vine) in Greenfield ca pe astea cu luxuriile se vede ca nu convinge pe nimeni sa cumpere. Swiss prin sora mai mica BRK manipuleaza pretul l-au dus sus inainte de rezultate ca sa vanda dupa. Iaciu baga convocari cu majorari pe persoana fizica de parca nu el si gasca swiss au aproape toate actiunile. Astia nici de bula imensa imobiliara nu pot sa profite.  

  1. MULTA SANATATE , OAMENI BUNI !!! ASA ESTE , FIECARE CU PAREREA LUI !!! DAR SA STITI CA LA IMPACT , NU EXISTA NICI O TEAPA !!! NEMULTUMIRILE DV. SANT CA ,1) : A TERMINAT SEMESTRUL PE MINUS !!! 2) : CA PRETURILE UNOR APARTAMENTE , SANT FOARTE SCUMPE , SI CA AR TREBUI IEFTINITE PENTRU VANZARE !!! IN PRIVINTA PUNCTULUI 1 : VA ROG SA MAI ARUNCATI O PRIVIRE ASUPRA FRONTULUI LOR DE LUCRU : O DATA , SI INCA O DATA , SI INCA O DATA , SI INCA O DATA !!! CE VEDETI , CE OBSERVATI LA A DOUA S-AU A TREIA , S-AU A PATRA PRIVIRE ??? NU LA PRIMA !!! CA LA PRIMA , APAR NEMULTUMIRILE !!! FIIND PREA ENTUZIASTI , S-AU BAGAT IN MAI MULTE LOCURI ODATA , PRACTIC IN ACELASI TIMP , PE PREA MULTE SANTIERE !!! VOR S-AU AR VREA , SA FACA PARCA , TOTUL ODATA , CA UN COPIL MIC , CARE NU MAI ARE RABDARE !!! SI COLO , SI COLO , SI COLO , SI COLO !!! NU E NIMIC RAU IN ASTA , DAR SANT PREA MULTE LUCRARI , CARE NECESITA UN MUNTE DE BANI !!! TOTUL E SCUMP , S-AU S-A SCUMPIT INTRE TIMP !!! MATERIALELE DE CONSTRUCTIE , SI TOT , TOT CE MAI TREBUIE PE ACOLO !!! CA SA FACA FATA IN ACELASI TIMP , PESTE TOT , E NEVOIE DE MAI MULTI BANI DECAT AU , SI DE RABDARE IN VANZAREA LOCUINTELOR TERMINATE !!! DECI , PE ROMANESTE , S-AU INTINS MOMENTAN , MAI MULT DECAT LE E PATURA !!! NU-I NIMIC , ASTA SE POATE REMEDIA !!! AR PUTEA INCEPE MAI TARZIU , LA IASI !!! CHELTUIELILE SANT PREA MARI , IN MOMENTUL DE FATA , DIN IMPRUDENTA DAR NU DIN RAUTATEA LOR !!! SANT ENTUZIASTI , DAR AR TREBUI SA TERMINE O DATA PENTRU TOTDEAUNA , CU DONATIILE , CA NICI LOR , NU LE DA NIMENEA NIMIC !!! 2) : LE DAU DREPTATE CA NU VOR SA VANDA IN PIERDERE , LOCUINTE DIN DIVERSE LOCURI , SI CA PREFERA SA ASTEPTE !!! ASA AS FACE SI EU !!! AS CAUTA SA LE INCHIRIEZ , DEOCAMDATA , PENTRU 1 LUNA - 2 - 3 -6 , S-AU CAT ESTE NEVOIE , PANA REUSESC SA LE VAND CU PROFIT , CONSTRUCTIA LOR A COSTAT MULT , SI ZONELE SANT BUNE , CA SA NU SPUN ALESE !!! SFATUIESC DIN TOATA INIMA , PE TOTI CARE NU AU INCREDERE IN AFACEREA IMPACT , SA-SI VANDA ACTIUNILE CAT MAI RAPID , SI SA CUMPERE ALTCEVA , IN ALT DOMENIU , CONSTRUCTIILE , O STITI CU TOTII , AU UN RISC DE 75 % DE NEREUSITA !!! SI , CAM AVETI DREPTATE , INTR-O PRIVINTA : NICI EU , NU AM INCREDERE IN CEI DE LA ''''' ONE '''''' !!! M-I SE PAR VICLENI , SMECHERI , DUBIOSI SI FATARNICI , PRINTRE ALTELE !!!

  Talentul de broker manipulator al lui Broker Cluj nu se dezminte. In ciuda unui trimestru 2 foarte foarte prost ridica pretul lui IMP complet nejustificat. Baietii astia au inteles complet gresit ce inseamna tradingul. Tradingul nu e sa prostesti pe participantii la piata doar ca tu ai inside information si apoi sa descarci la pret majorat...nu ...asta ar fi puscarie acolo unde ASF si ar face treaba. Dar chiar si asa...broker cluj..lumea incepe sa isi dea seama evident ca manipulezi grosolan pretul actiunilor pe care esti market maker. Invata sa faci trading, simte piata, vezi cum e firma, nu sugruma piata cu o manipulare grosolana ca iti tai craca de sub picioare...lumea va evita actiunile pe care esti market maker deoarece nu va mai avea incredere in tine deloc. OK stim ca esti un broker neosecurist, stim ca nu ai nici o deontologie...dar pana la urma trebuie sa faci bani in piata asta...si nu va mai merge la nesfarsit sa iti faci comisioanele doar din spalari de bani pt diversi (market making!!!!). Schimba abordarea....boss.

  1. D-LE , D-LE , NU-MI ATRIBUI NISTE TITLURI , PE CARE NU LE MERIT , SI NU LE AM !!! AUZI , BROKER !!! N-AM EU , NOROCUL ALA !!! SANT UN AMARAT OBISNUIT , DE PE STRADA , SI IN ULTIMELE MELE 2 SERVICII , AM LUCRAT LA PAZA !!! UN FOST PAZNIC AMARAT , ASTA SANT !!! DIFERENTA E CA AM ACTIUNI CUMPARATE LA ACEASTA FIRMA , INCA DIN ANII 2000 , DECI DE VREO 21 DE ANI !!! DE ATUNCI SI PANA ACUM , AM MERS ALATURI DE COMPANIE , LA BINE SI LA GREU , NU LE-AM VANDUT NICI ATUNCI CAND FIRMA A AJUNS O RUINA , CU ZECI SI ZECI DE PROCESE AFLATE PE ROL , SI PE MARGINEA PRAPASTIEI !!! DACA NU APAREA IACIU , SI NU PRELUA ACTIUNILE MAJORITARE DE LA IOAN POPP SI GABRIELA SANDULESCU , SI NU ACHITA UN MUNTE DE BANI PENTRU STINGEREA PUHOIULUI DE PROCESE , PRAFUL SI PULBEREA SE ALEGEA DE SOCIETATE !!! LUMEA , IN JURUL MEU , ERA IN PANICA SI VINDEA ACTIUNILE '''''' IMP '''''', PE CAT SE PUTEA DE JOS , CONTA DOAR SA SCAPE DE ELE , SI ATAT !!! PARCA ERAU ACTIUNI CIUMATE , S-AU LEPROASE , A-MI AMINTESC FOARTE BINE !!! APROAPE 20 DE ANI DE ZILE , AM LUCRAT CU SOCIETATILE CERTINVEST , SI APOI CU INTERCAPITAL , NICIODATA NU M-AU SUNAT PENTRU NIMIC , NICI NU AM EXISTAT PENTRU EI , DAR ABIA ATUNCI , IN MIJLOCUL PANICII DE LA IMPACT , AM FOST SUNAT DE UN BROKER , CARE A OBSERVAT CA UN PROST MAI ARE IN MICUL LUI PORTOFOLIU , ACTIUNI ''''' IMP''''' NEVANDU-TE !!! SI-MI SPUNE LA TELEFON : D-LE !!! CE FACETI ??? AM VAZUT CA AVETI ACTIUNI IMPACT , IN PORTOFOLIU !!! NU LE VINDETI ??? PRETUL LOR , ERA DEJA O RUINA !!! L-AM INVITAT , SA SE DUCA LA GARLA !!! SA DEA LA PESTE !!! CA E PESTELE BUN , IN GARLA !!! CICA , DACA-L MANANCI , FACI BUBE PE FATA !!! EEEE !!! MAI BINE , DECAT PE CORP !!! EU , D-LE SANT INVESTITOR , NU SPECULANT !!! AI SA VAZI , CA O SA CASTIG IN TIMP , O GRAMADA DE BANI !!! CU RABDARE !!! CU MULTA RABDARE !!! PE CARE D-TA , CRED CA NU O AI !!!!

   ACUM , PRICEPI CE-AM VRUT SA ZIC ??? TE ROG SA-MI RASPUNZI , CA-CI CU DUMNEATA VORBESC !!! ACUM , INTELEGI DESPRE CE E VORBA ??? APROPO , AI 21 DE ANI ??? DACA AI AI , ESTI TARE !!! N-AI INCREDERE IN IMPACT , FUGI SI SALVEAZA-TI VIATA !!! VINDE TOT , SI CUMPARA ALTCEVA !!! EU , PE IACIU NU L-AM VAZUT NICIODATA , DECAT IN POZE DE ZIARE , DAR PENTRU CE A FACUT LA IMPACT , AL RESPECT , SI AL ADMIR FOARTE MULT !!! AM SA MERG ALATURI DE EL , SI DINCOLO DE PORTILE IADULUI !!!!!!!!!! ASTA DA MANIPULARE DE PIATA , PENTRU ACTIUNILE '''''' IMP '''''', NU-I ASA ??? HAI , SA FII SANATOS !!! NU UITA : FIECARE FACE CE VREA , CU BANII LUI !!! AICI , LA IMPACT , SANT SI BANII MEI !!! SI TIN MULT , LA EI !!! SANT BANI MUNCITI !!! SI CHINUITI !!! TU , NU CRED CA POTI SA INTELEGI ASA CEVA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro