ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2021Sinteza Oradea raportează un profit net de circa 227 de mii de euro

S.B.
Companii / 01 septembrie

Sinteza Oradea raportează un profit net de circa 227 de mii de euro

Sinteza Oradea, companie cu capital românesc care activează în industria chimică, raportează pentru primul semestru al lui 2021 profit, pentru prima dată în ultimii cinci ani, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, compania a realizat în primele şase luni ale anului, un rezultat EBITDA de aproximativ 461.000 euro şi un profit net de circa 227.000 euro.

Pierderile înregistrate anii trecuţi au fost datorate, pe de o parte restrângerii, după 2007, a activităţii companiei, mai ales din cauza reglementărilor de mediu, cât şi anumitor limitări tehnologice şi condiţionări de piaţă.

Pandemia a influenţat atât negativ activitatea companiei, prin fluctuaţiile de personal, fiind necesare eforturi de organizare pentru acoperirea poziţiilor productive, cât şi pozitiv, prin accesul limitat pentru o perioada, al concurenţei asiatice pe piaţa europeană, timp folosit de Sinteza pentru consolidarea relaţiilor cu clienţii.

Astfel, Sinteza Oradea a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro şi prognozează pentru anul 2021 o creştere de circa 80%, până la 8,2 milioane euro, în condiţiile în care preţurile materiilor prime au crescut cu mai mult de 100% faţă de finalul anului trecut, iar fabrica a fost oprită în 2020, pentru 2 luni.

Compania preconizează totodată că va încheia în profit net anul acesta, faţă de anul trecut, când a raportat un rezultat negativ.

"Rezultatele pe care le anunţăm astăzi sunt un efort de echipă. Am construit pe direcţiile începute în ultimii ani şi am ştiut cum să gestionăm creşterea cererii din piaţă, luând măsurile necesare pentru a asigura continuitatea producţiei şi ulterior pentru a spori marja comercială prin creşterea ponderii clienţilor europeni şi a end-userilor, precum şi către asigurarea fluxului de numerar necesar susţinerii acestor masuri.

În continuare, Sinteza studiază posibilitatea de a dezvolta parcul industrial pe platforma existentă, iar în zona de producţie analizează posibilitatea să acceseze pieţe de desfacere noi şi să dezvolte produse adiacente ", a declarat Tudor Stoia, Director General Sinteza Oradea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro