ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2022Biofarm a raportat un profit net de 43,64 milioane de lei

S.B.
Piaţa de Capital / 15 august

Biofarm a raportat un profit net de 43,64 milioane de lei

Biofarm a raportat, pentru primul semestru din 2022, un profit net de 43,64 milioane de lei în creştere cu 20% faţă de prima parte a anului trecut, în timp ce veniturile din vânzări au urcat cu peste 17%, la 138,56 milioane de lei, potrivit datelor raportate Bursei de Valori Bucureşti.

Biofarm este unul dintre primii zece mari producători de medicamente şi suplimente alimentare din România.

În primul semestru al anului 2022 ponderea vânzărilor la export a reprezentat aproximativ 2% din vânzările totale nete ale Biofarm. Produsele companiei au fost exportate în 3 ţări: Republica Moldova, Azerbaijan şi Kirghizstan.

"Veniturile nete din vânzări realizate în primul semestru al anului 2022 au fost de 138.565.427 lei, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021. Strategia companiei este de a continua creşterea susţinută atât pe piaţa din România, cât şi pe pieţele externe prin consolidarea brandurilor existente si prin dezvoltarea de noi branduri", arată raportul companiei.

În primul semestru al anului 2022, Biofarm a ocupat locul 31 pe segmentul Consumer Healthcare (CHC), în ceea ce priveşte numărul de unităţi vândute. Cu peste 20 de branduri reprezentative, Biofarm este lider de piata din punctul de vedere al volumelor în categoriile de referinţă a nouă dintre brandurile sale: Colebil, Triferment, Carbocit, Sennalax, Bixtonim, Carmol, Biofen, Nervocalmin si Cavit. În valoare, Biofarm şi-a consolidat vânzările către consumatorul final, înregistrând o creştere de 18% faţă de semestrul 1 al anului 2021, raportat la preţul de achiziţie în farmacii.

Privind investiţiile, compania va lua în calcul stadiul de dezvoltare al fiecărui brand în parte şi potenţialul categoriei în care activează acesta.

"Strategia de dezvoltare a Biofarm are în vedere produse dezvoltate intern cum este Biofen Extra, o combinaţie de ibuprofen şi paracetamol. Centrul de dezvoltare de produse noi devine foarte important deoarece planurile companiei pentru următorii 5-7 ani au în vedere o serie de formule de produse noi care vor fi lansate în piaţă. Dezvoltarea de produse noi va fi unul dintre motoarele de creştere pe viitor", mai arată compania.

În primul semestru al anului 2022, Biofarm SA a avut un număr mediu de 379 de angajaţi.

Portofoliul Biofarm SA cuprinde produse din categoriile: medicamente, suplimente alimentare, cosmetice şi dispozitive medicale.

Acţionarul majoritar al companiei este SIF Muntenia, cu 51,57% din acţiuni, în timp ce SIF Banat-Crişana deţine 36,74% din acţiuni.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Bravo!(un mic actionar)

  Imi plac tipii din CA adică Drăgoi, Lakis etc. Se întrunesc în ședințele CA și niciodată, dar niciodată nu a lipsit unul ! Câtă responsabilitate ! Ce sănătate de fier ! N-ar lipsi și în caz de război! Se plătesc bine imi trece un gând prin cap?

  Degeaba face profit frumos, daca banii nu ajung la actionari decat in procente infime.Randamentul dividendului (2-3%) este revoltator!

  Am avut actiuni Biofarm si a trebuit sa la vand, pentru ca nu renta sa le detin. 

  1. S-ar putea argumenta ca s-a castigat din cresterea cotatiei.

   Dar cine are curaj sa cumpere cantitati mari de actiuni, cand are ca actionari majoritari 2 SIF-uri si o lichiditate foarte slaba? 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro