Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2020:Profitul Vienna Insurance Group a scăzut cu 4,4%, faţă de anul precedent

M.I.
Companii /

Profitul Vienna Insurance Group a scăzut cu 4,4%, faţă de anul precedent

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) a consemnat, în primul trimestru din 2020, un profit (înainte de impozitare) de 121,9 milioane de euro, în scădere cu 4,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent şi un profit net (după impozitare şi interese minoritare) de 85,8 milioane de euro, în apreciere cu 2,8%, în pofida efectelor negative iniţiale ale pandemiei COVID-19, se arată într-un comunicat al companiei, remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, volumul total al primelor brute subscrise a ajuns la 3,1 miliarde de euro în primele trei luni din 2020. Aceasta corespunde unei creşteri de 7,2% comparativ cu primul trimestru din 2019. Creşteri de prime au fost înregistrate pe toate liniile de business în primul trimestru al anului. Segmentul asigurărilor de viaţă cu primă unică au crescut cu un ritm de două cifre (+29,8%). Pieţele din Austria şi Polonia au înregistrat cele mai mari creşteri de prime în termeni absoluţi.

Rata daunei a scăzut semnificativ în primul trimestru din 2020, ceea ce a condus la o rată combinată de 95,1% Ţările Baltice, Slovacia, Turcia/Georgia au înregistrat îmbunătăţiri semnificative ale ratei combinate.

Rezultatul financiar (excluzând rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalenţă) a însumat 136 milioane de euro în primul trimestru din 2020, în scădere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Acesta a fost în primul rând rezultatul deconsolidării societăţilor non-profit la 31 iulie 2019 precum şi al deprecierii investiţiilor. Investiţiile Grupului, incluzând numerarul şi echivalentele de numerar, însumau 34,7 miliarde de euro la 31 martie 2020.

Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group, adeclarat: "Am înregistrat un început de an foarte bun, cu o creştere semnificativă a primelor. Aceasta s-a datorat performanţei solide din lunile ianuarie şi februarie, care a compensat efectul iniţial al restricţiilor implementate începând cu jumătatea lunii martie în lupta împotriva COVID-19. Scăderea primelor ca efect al reducerii businessului nou va fi vizibilă începând cu al doilea trimestru al anului şi este de aşteptat să continue pe parcursul întregului an financiar".

Sursa citată menţionează că, sucursalele din ţările unde Grupul VIG operează au început să fie redeschise gradual din prima parte a lunii mai. Agenţiile sunt din nou la dispoziţia clienţilor, fără restricţii, dar cu respectarea măsurilor de siguranţă.

"În luna mai, ţinând cont de dispoziţiile şi prevederile legale la nivel local, a fost iniţiată reluarea graduală şi la o capacitate limitată a activităţii la birou pentru angajaţi, majoritatea dintre aceştia activând în continuare de acasă. Scopul principal este să ne putem deservi clienţii, dar cu respectarea strictă a reglementărilor privind siguranţa şi sănătatea. Mai mult, un schimb regulat de informaţii despre situaţia curentă în pieţele unde VIG operează are loc în relaţia cu managementul companiilor membre VIG. Evoluţiile de pe piaţa de capital sunt, de asemenea, monitorizate cu atenţie. Criza coronavirusului afectează Grupul VIG în principal prin intermediul efectelor asupra performanţei pieţelor de capital. De asemenea, unele scăderi ale businessului nou nu au putut fi compensate de o creştere simultană a businessului online.", transmit reprezentanţii grupului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS