ICT

ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2021Veniturile Medicover au crescut cu 33%

S.B.
Companii / 04 mai

Veniturile Medicover au crescut cu 33%

În primele trei luni ale anului 2021, grupul Medicover a înregistrat o creştere de 33%, comparativ cu perioada similară din anul trecut, ajungând la venituri totale de 317,2 milioane de euro, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Faţă de primul trimestru al anului 2020, rezultatele reflectă o revenire a activităţii medicale pe majoritatea pieţelor, precum şi cerere pentru noi servicii, în contextul pandemiei Covid-19.

"Medicover, la fel ca întreaga societate, este implicată în combaterea celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus în pieţele în care activează. Contribuim la aceste eforturi prin capacitatea de testare Covid-19, centrele de vaccinare şi unităţile de îngrijire a pacienţilor. Un impact pozitiv asupra rezultatelor financiare l-au avut serviciile de combatere a Covid-19, precum şi revenirea cererii în activităţile noastre de bază, după scăderea bruscă de la sfârşitul trimestrului comparativ. Cu toate acestea, încă nu am revenit cu activitatea de bază la nivelul de cerere pe care îl înregistram înainte de pandemie", a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

La nivel internaţional, în primele trei luni ale anului, Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creştere a veniturilor de 17,5%, până la 157,3 milioane de euro, a ajuns la un total de 1,4 milioane de abonaţi, cu 6% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Divizia de Servicii de Diagnostic a avut, de asemenea, venituri în creştere cu 53% în primul trimestru, atingând valoarea de 165,5 milioane de euro. În acest interval, au fost efectuate 32,6 milioane de teste de laborator în ţările în care compania este prezentă, cu 21,3% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 1,1 milioane au fost teste Covid-19.

Veniturile cumulate ale reţelei de clinici şi spitale Medicover din România şi ale laboratoarelor şi centrelor de recoltare Synevo România au crescut cu 42% comparativ cu perioada similară a anului anterior, până la 43,1 milioane de euro în primul trimestru al anului. România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania şi Polonia, cu o contribuţie totală de 13,5%.

"Începem anul cu o performanţă operaţională solidă care arată că modelul nostru de business centrat pe pacient şi bazat pe investiţii în tehnologie şi excelenţă medicală produce un impact la scară largă. Veniturile noastre au crescut în primul trimestru, asigurând astfel un fundament puternic pentru a ne îndeplini priorităţile strategice. Deşi incertitudinea rămâne ridicată în 2021, vom continua să ne dezvoltăm reţeaua naţională, organic şi prin achiziţii, pentru a fi cât mai aproape de pacienţii şi beneficiarii serviciilor noastre. Suntem încrezători că prin noul nostru pachet de abonamente, antreprenorii şi companiile mici şi mijlocii se pot baza pe noi pentru a creşte sănătos într-un mediu economic plin de provocări", a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

"Începutul acestui an a arătat un interes crescut pentru servicii de prevenţie şi analize medicale, care se reflectă şi în realizările organizaţiei noastre. Synevo deţine cel mai bine echipat laborator din Europa Centrală şi de Sud-Est şi cea mai mare şi experimentată echipă de profesionişti din sectorul serviciilor de diagnostic de laborator: medici de laborator, biologi, biochimişti sau geneticieni. Vom continua să acordăm o importanţă deosebită experienţei clienţilor şi partenerilor noştri prin proiectele de digitalizare derulate, automatizarea proceselor de lucru şi dezvoltarea ofertei de servicii de diagnostic disponibile, precum şi extinderea reţelei, astfel încât să acopere toate judeţele ţării", a declarat Laurenţiu Luca, director general Synevo România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro