ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2022Activele Grupului Financiar BT au ajuns la 128,3 miliarde lei

S.B.
Bănci-Asigurări / 6 mai

Activele Grupului Financiar BT au ajuns la 128,3 miliarde lei

Activele Grupului Financiar BT au ajuns la finalul primului trimestru la 128,3 miliarde lei, iar creditele nete au crescut până la 58,6 miliarde lei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Depozitele clienţilor au ajuns la 107,42 miliarde lei - dintre care 71,77 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 35,65 miliarde lei, depozitele companiilor -, oferind un raport credite/depozite de 58,4%.

Profitul net consolidat al Grupului BT este de 400,33 milioane lei, din care cel al băncii este de 307,52 milioane lei. Subsidiarele şi participaţiile de capital au contribuit cu aproximativ 92,82 de milioane de lei la profitabilitatea BT. Eficienţa operaţională a băncii a atins nivelul de 50,64%, calculat cu un impact anualizat al contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) şi la Fondul de Rezoluţie.

Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania, declară: "România a început anul plin de incertitudini şi mai provocator ca oricând. 2022 a venit cu turbulenţe macroeconomice, cu o situaţie geopolitică regională complicată, creşteri de preţuri şi probleme logistice. În acest context, Banca Transilvania a dovedit că poate susţine, indiferent de context, planurile clienţilor săi, atât prin finanţări care au crescut, cât şi prin investiţii în tehnologie. Activitatea şi veniturile băncii sunt peste estimări şi peste buget, iar rezultatul net este în linie cu bugetul. Ne bucură că românii şi-au continuat planurile, iar BT a crescut susţinut creditarea şi operaţiunile".

Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 2,91% la 31 martie 2022. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 179%. Solvabilitatea este de 21,23% şi cuprinde profitul aferent trimestrului încheiat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Începe să o ia la vale din cauza unor greșeli proprii în primul rând,accentuate și de contextul internațional?

    1. Rezultatele sunt in linie cu asteptarile. Fata de T1 2021 au făcut provizioane, anul trecut au reversat. O sa atingă 2,1 mld profit anul acesta cum au bugetat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro