ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2022Promateris raportează o creştere cu 22% a cifrei de afaceri

S.B.
Piaţa de Capital / 16 mai

Promateris raportează o creştere cu 22% a cifrei de afaceri

Promateris raportează o cifră de afaceri consolidată de 42,7 milioane de lei în primele trei luni ale anului 2022, o creştere cu 22% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, EBITDA de 4,6 milioane de lei şi un profit net de 1,2 milioane de lei.

"Rezultatele din primele trei luni ale anului 2022 sunt pozitive, având în vedere contextul de piaţă dificil determinat de războiul din Ucraina şi de mediul inflaţionist. Cifra de afaceri a depăşit maximul istoric înregistrat în 2021, când Promateris a avut o creştere generală de 61% faţă de anul precedent. EBITDA s-a menţinut la nivelul istoric al anului trecut, iar profitul net a înregistrat o scădere de 39% faţă de T1 2021, pe fondul situaţiei economice ce a determinat creşterea abruptă a dobânzilor. Obiectivul nostru principal a fost creşterea vânzărilor, consolidarea poziţiei pe pieţele în care activăm şi securizarea clienţilor existenţi, chiar dacă acest lucru a însemnat, punctual, o reducere a marjei datorită internalizării pe termen scurt a creşterilor de costuri. În 2022, vom continua strategia de investiţii în dezvoltarea afacerilor grupului pentru consolidarea poziţiei de lider în regiunea Europei Centrale şi de Est," a declarat Tudor Georgescu, CEO Promateris.

Promateris are o politică bazată pe creştere susţinută prin realizarea de investiţii în dezvoltarea de capacităţi de producţie, dar şi în diversificarea portofoliului de produse. În primul trimestru din 2022, acest lucru a condus la o creştere la nivelul amortizării echipamentelor, aspect care a avut un impact parţial şi asupra rezultatului net înregistrat de companie pentru această perioadă. La nivelul EBITDA, compania a înregistrat o creştere de 1% faţă de T1 2021, reuşind să menţină un nivel ridicat în contextul volatilităţii preţurilor materiilor prime, prin transferul unei părţi semnificative din creşterile de preţ pe lanţul valoric.

Creşterea datoriilor pe termen lung reconfirmă strategia Promateris de a continua investiţiile în dezvoltarea companiei şi a capacităţilor de producţie. Promateris vizează consolidarea poziţiei de lider regional în Europa Centrală şi de Est în producţia de ambalaje cu amprentă redusă de carbon.

Portofoliul de produse al Promateris este aliniat cu principiile European Green Deal, dar şi cu legislaţia şi directivele europene ce au ca scop reducerea risipei alimentare. În ultimii cinci ani, Promateris a dezvoltat parteneriate internaţionale cu centre de cercetare de renume din Europa, cu producători de top din industria producţiei de ambalaje sustenabile, dar şi cu producători de echipamente specializate în realizarea de soluţii inovative, cu amprentă redusă de carbon. Aceste parteneriate poziţionează grupul Promateris în topul companiilor cu cel mai dezvoltat portofoliu de ambalaje biodegradabile şi compostabile din Europa Centrală şi de Est. Promateris comercializează în acest moment produsele realizate în România în mai multe ţări din regiune şi îşi propune să îşi consolideze poziţia pe aceste pieţe, dar şi să se extindă pe pieţe noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

17 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8849
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8018
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0503
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8119
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.7366

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro