ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN ANUL 2023Bento raportează venituri din exploatare de 8,5 milioane de lei

F.D.
Piaţa de Capital / 18 mai

Bento raportează venituri din exploatare de 8,5 milioane de lei

2B Intelligent Soft (Bento, Intellectually Curious), companie specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, raportează venituri din exploatare de 8,5 milioane de lei în primele trei luni din 2023, în creştere cu 102% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, şi un profit net de 0,8 milioane de lei, în apreciere cu 34%, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

"Rezultatele pozitive pe care le-am obţinut în primul trimestru al anului 2023 evidenţiază potenţialul nostru de creştere şi capacitatea de adaptare într-un mediu de afaceri dinamic. Creşterea înregistrată validează strategia noastră de a investi în dezvoltarea de produse software şi servicii IT şi Cloud inovatoare, iar expertiza operaţională continuă să fie diferenţiatorul nostru principal, cât şi o cheie a succesului echipelor Bento în primele trei luni din 2023. Vom continua să acordăm o atenţie sporită proceselor de dezvoltare a produselor şi serviciilor furnizate, eficientizării operaţionale şi generării de valoare adăugată clienţilor, partenerilor, precum şi acţionarilor noştri", a declarat Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento.

Cifra de afaceri a contribuit cu 4,4 milioane de lei în primul trimestru al anului la totalul veniturilor din exploatare înregistrate de companie, în creştere cu 35% faţă de primele trei luni din 2022. Divizia "Dezvoltare Software" (DEV) a contribuit cu 41% la cifra de afaceri aferentă primului trimestru al anului curent. În cadrul DEV, veniturile aferente etapelor de dezvoltare şi implementare a proiectelor software reprezintă 46% din cifră de afaceri, iar veniturile aferente serviciilor de mentenanţă şi evoluţie, care au un caracter recurent, au contribuit cu 54%. Divizia "IT, Infrastructură şi Cloud" (IT), alcătuită atât din servicii de proiectare şi implementare IT, cât şi din revânzare de echipamente şi software, a contribuit cu 59% la cifra de afaceri generată în primul trimestru din 2023.

Cea de-a doua contribuţie majoră la nivel de venituri din exploatare în primul trimestru din 2023 au avut-o veniturile din capitalizarea producţiei proprii, care s-au ridicat la 3,9 milioane de lei. Acestea reprezintă investiţiile în propriile produse software, mai precis dezvoltarea platformei software modulare integrate, în contextul proiectului pe fonduri europene, dar şi cheltuielile aferente dezvoltării tehnologice a Bento Field Service Management (FSM) şi Bento Mobile Device Management (MDM) ca module ale acestei platforme.

În 2023, conform bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat de către acţionari în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor de la finalul lunii Aprilie, Bento vizează venituri din exploatare de 46,7 milioane de lei, o creştere cu 32% faţă de anul 2022, EBITDA de 11,8 milioane de lei, o majorare cu 70% şi un profit net de 9,3 milioane de lei, o apreciere cu 65%. Totodată, anul acesta, compania are în vedere creşterea numărului de clienţi noi şi a contractelor recurente, continuarea dezvoltării produselor proprii, precum şi consolidarea parteneriatelor cu jucători globali din domeniu.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Destul de incurajator, perioada buna de acumulat.

  Ramane de vazut daca pot mentine ritmul. 

  1. Da, foarte incurajator, se vinde pe orice nivel de bid

  explica ce inseamna contabil acea capitalizare a productiei proprii? de ce se considera valoarea aia, si unde se regasesc acei bani?

  1. Daca o companie castiga un proiect finantat cu fonduri europene, cum este cazul BENTO, costurile sunt acoperite de UE, dar in contabiliate trebuie reflectate ca si costuri. Pentru a nu afecta profitul firmei, compania isi recunoaste aceste costuri si ca venituri, astfel ca impactul asupra profitului este zero. Spre exemplu, daca cheltui 1M lei pentru dezvoltarea unui produs cu fonduri UE, in P&L o sa ai cheltuieli de 1M lei, si venituri din productia de imobilizari de 1M lei.

   Multumesc.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro