ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN ANUL 2023 Digi Communications N.V. a înregistrat o creştere de 11% a veniturilor consolidate

F.D.
Companii / 15 mai 2023

Digi Communications N.V. a înregistrat o creştere de 11% a veniturilor consolidate

Digi Communications N.V. a înregistrat performanţe financiare şi operaţionale semnificative în primul trimestru al anului 2023, în contextul unei creşteri a veniturilor consolidate (conţinând venituri şi alte câştiguri) ale Grupului cu 11% faţă de perioada similară a anului precedent, ajungând, astfel la 399 milioane de Euro. EBITDA ajustată a marcat o creştere de 7,5% faţă de rezultatul din primul trimestru al anului 2022, ajungând la 134 milioane de Euro. EBITDA ajustată (excluzând impactul IFRS 16) a crescut cu 7,4%, până la 113 milioane de Euro.

Grupul DIGI a continuat creşterea la nivelul întregului portofoliu de servicii depăşind 21,6 milioane de RGU (relaţii contractuale generatoare de venituri), ceea ce reprezintă o majorare de 16% faţă de perioada similară a anului trecut, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

Segmentul de telefonie mobilă s-a evidenţiat şi ocupă prima poziţie în rândul segmentelor de servicii ale Grupului. Continuând ritmul de creştere din perioadele precedente, numărul unităţilor generatoare de venit a ajuns la 9,6 milioane, la nivel de Grup.

În România, segmentul serviciilor mobile a atins 5,2 milioane de RGU, o evoluţie de 19,1%, în comparaţie cu primul trimestru al anului 2022, serviciile de internet fix au înregistrat o creştere de 11,2%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 4,3 milioane de RGU, în timp ce segmentul serviciilor de televiziune cu plată (cablu şi satelit) s-a majorat cu 6,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 5,5 milioane de RGU.

Operaţiunile din Spania au înregistrat o nouă performanţă remarcabilă datorită creşterii numărului utilizatorilor de servicii fixe (internet fix şi telefonie fixă) cu 68% faţă de perioada similară a anului precedent, până la 1,3 milioane de RGU. Numărul de utilizatori de telefonie mobilă a crescut semnificativ, cu 26% şi a atins un total de 4,0 milioane RGU.

Subsidiarele Grupului din Portugalia şi Belgia (în asociere cu Citymesh NV) sunt în proces de dezvoltare a infrastructurii în vederea lansării serviciilor de comunicaţii în viitor.

Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications, a declarat: "Suntem încântaţi că am încheiat acest trimestru cu o creştere accelerată a numărului de servicii şi cu rezultate solide atât în România, cât şi în Spania. Suntem recunoscători clienţilor noştri pentru încrederea acordată. Continuăm să investim în reţelele de ultimă generaţie, pentru a asigura accesul unui număr cât mai mare de consumatori la servicii performante şi accesibile. Ne concentrăm eforturile pentru dezvoltarea infrastructurii şi lansarea serviciilor în Portugalia şi Belgia în viitor."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9757
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5889
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8369
Gram de aur (XAU)Gram de aur348.3880

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb