ÎN SUPRAFAŢĂ TOTALĂ DE CIRCA 383.600 METRI PĂTRAŢIAcţionarii Oil Terminal au aprobat constatarea majorării capitalului cu două terenuri

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 iunie 2020

De asemenea, s-a dat undă verde Strategiei de Investiţii a societăţii, pentru perioada 1 iulie 2020 - 1 iulie 2025

Acţionarii Oil Terminal (OIL), între care Ministerul Economiei, Energiei Si Mediului De Afaceri, au aprobat, la finele săptămânii trecute, constatarea majorării de drept a capitalului social al companiei cu valoarea a două terenuri, cu suprafeţe de 254.261,325 mp şi 129.334,70 mp, se arată în raportul operatorului terminalului petrolier de la Marea Neagră remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, acţionarii Oil Terminal au aprobat formularea unei cereri către judecatorul-delegat de pe langă ONRC pentru numirea unuia sau mai multor experţi în vederea evaluării celor două terenuri.

Pe de altă parte, toate solicitările venite din partea lui Sebastian Valentin Dumitrescu, ce deţine 16,73% din companie, între care prorogarea oricăror discuţii referitoare la majorarea capitalului social până la obţinerea unor informaţii suplimentare de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, au fost respinse.

Tot vineri, acţionarii Oil Terminal au aprobat constituirea, de principiu, a unui parteneriat cu Societatea de Administrare a Participatiilor în Energie (SAPE) în vederea implementarii proiectului "Mărirea Capacităţii de Depozitare în Secţia Platforma Sud- Oil Terminal Constanţa", precum şi achiziţionarea de către societate a unor servicii juridice în acest sens.

Nu în ultimul rând, s-a dat undă verde Strategiei de Investiţii a societăţii, pentru perioada 1 iulie 2020 - 1 iulie 2025.

Totodată s-a aprobat contractarea unui credit de 31,17 milioane lei, pentru modernizarea unui rezervor la Secţia Platforma Sud, şi s-a luat act de informarea privind aprobarea prelungirii unei linii de credit în sumă de zece milioane lei pentru o perioadă de douăsprezece luni.

Oil Terminal Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Principalii competitori pe piaţă internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal SA Constanţa.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 59,62% din Oil Terminal, companie a cărei valoare de piaţă este de circa 117,65 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro