Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ÎN TRIMESTRUL AL PATRULEA, Metro a raportat vânzări solide în Germania

Adina Lateş
Companii /

Al patrulea retailer european, Metro AG, a raportat vânzări în linie cu estimările analiştilor în perioada Sărbătorilor de iarnă, datorită rezultatelor foarte bune înregistrate la magazinele de produse electronice Media Markt şi Saturn, informează Reuters şi Bloomberg.

În trimestrul patru din 2015, veniturile au scăzut cu 1,5%, la 17,1 miliarde de euro (18,6 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 17 miliarde de euro. La magazinele de produse electronice Media Markt şi Saturn deschise de peste un an vânzările au urcat în perioada octombrie - decembrie 2015 cu 0,4%, al şaselea trimestru consecutiv de creştere.

"Metro a avut afaceri foarte bune în perioada Crăciunului, în special pe piaţa internă', a afirmat directorul general al companiei germane, Olaf Koch.

În trimestrul patru din 2015, acţiunile Metro au crescut cu 20% la Bursa de la Frankfurt.

În anul fiscal ce se va încheia la 31 martie 2016, Metro se aşteaptă la un profit ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare peste nivelul înregistrat anul trecut, de 1,53 miliarde de euro.

Anul trecut, Metro a anunţat că-şi va majora semnificativ investiţiile în următorii cinci ani, căutând achiziţii pentru a accelera creşterea vânzărilor şi profitabilitatea.

Cheltuielile anuale de capital vor fi majorate la aproximativ două miliarde de euro până în 2020, de la 1,4 miliarde de euro în anul fiscal 2014 - 2015. La magazinele deschise de peste un an, vânzările anuale ar urma să crească la peste 2% până în 2020, de la 0,1% anul trecut, iar marja de profit va depăşi 3,5%, de la 2,7% anul trecut.

Metro, al patrulea retailer european, cu 2.200 de magazine în 30 de ţări, şi-a vândut o serie de active pentru a-şi reduce datoria şi a se se concentra pe afacerile sale de bază.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS