Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA:Profitul Societe Generale a scăzut cu 34,8%

I.A.
Bănci-Asigurări /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Grupul bancar francez Societe Generale a raportat, miercuri, un profit trimestrial sub aşteptări ca urmare a efectului măsurilor de restructurare a activităţilor de corporate şi investment banking, transmite Reuters.

A treia mare bancă franceză, după BNP Paribas şi Credit Agricole SA, a precizat că în perioada iulie-septembrie 2019 a realizat un profit net de 854 milioane euro, în scădere cu 34,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. De asemenea, veniturile băncii s-au redus şi ele cu 8,4%, până la 5,983 miliarde euro. Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau, în medie, la un profit net de 967 milioane euro şi venituri de 6,041 miliarde euro, informează Agerpres.

"Trimestrul al treilea a fost afectat de diminuarea veniturilor ca urmare a reducerii şi opririi anumitor activităţi de piaţă", a subliniat Societe Generale.

La începutul acestui an, Societe Generale şi-a anunţat intenţia de a elimina 1.600 de posturi, în special la divizia de corporate şi investment banking.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În ţara noastră, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS