Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ÎN ULTIMELE 48 DE ORE:Peste 26.600 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană confiscate de poliţiştii de frontieră

I.A.M.
Miscellanea /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Peste 26.600 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană au fost confiscate, în ultimele 48 de ore, în urma unor acţiuni ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. În două dintre cazuri, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare în încercarea de a-i opri pe suspecţi, transmite News.ro.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în 19 octombrie, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina a fost declanşată o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări, iar în jurul orei 13.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat spre localitatea Straja, mai multe colete voluminoase.

Când bărbaţii respectivi i-au observat pe poliţiştii de frontieră au abandonat coletele şi au fugit.

"Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi s-au întors pe terioriul statului vecin", arată Poliţia de Frontieră.

Ca urmare, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

Poliţiştii au găsit 24 de colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, adică 12.750 de pachete cu ţigări. Marfa, în valoare de 149.175 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări pentru contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun, potrivit News.ro.

În 20 octombrie, în jurul orei 6.00, angajaţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au acţionat pentru reţinerea, în localitatea Lupcina, a unui autovehicul marca Mitsubischi Shogun despre care existau date că transportă o cantitate însemnată de ţigări, provenită din contrabandă.

Poliţiştii de frontieră au interceptat autoturismul, însă şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-şi deplasarea în mare viteză.

"Drept urmare, pentru indisponibilizarea autovehiculului s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical, precum şi spre pneurile maşinii, conform prevederilor legale, însă nici de această dată conducătorul auto nu a oprit, iar ulterior a abandonat autoturismul şi a fugit", arată Poliţia de Frontieră.

Maşina a fost dusă la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii coletelor din vehicul s-a constatat că acestea conţin 6.999 de pachete cu ţigări, în valoare de 81.888 lei.

În cauză, se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, conform aceleiaşi surse.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina au executat două acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, în urma cărora au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Ulma, mai multe colete cu ţigări care conţineau cantitatea de 6.860 de pachete cu ţigări, în valoare totală de 80.262 lei.

În cauză, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi tragerii la răspundere a acestora.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS