Crypto

ÎN ULTIMII 15 ANI:Delgaz Grid a investit aproape 3 miliarde de lei în modernizarea infrastructurii de gaze naturale

A.P.
Companii / 22 februarie

Delgaz Grid a investit aproape 3 miliarde de lei în modernizarea infrastructurii de gaze naturale

Compania Delgaz Grid, parte a Grupului E.ON România, a investit 2,9 miliarde de lei (677 mil. euro) începând din anul 2005, în principal pentru modernizarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale care alimentează în prezent mai mult de 1.080 de localităţi din 20 de judeţe situate în nordul ţării, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Au fost înlocuiţi peste 5.600 km de conducte şi branşamente din oţel cu conducte de polietilenă, iar pe alţi 2.875 km de conducte de oţel a fost aplicată protecţie catodică.

Extinderea reţelei cu peste 2.200 km (mai mult decât distanţa rutieră Bucureşti - Bruxelles), atât în zona concesionată cât şi în alte aproximativ 80 de noi concesiuni a constituit un alt capitol către care s-au îndreptat sume importante.

Investiţiile derulate au condus la creşterea calităţii şi siguranţei serviciilor pentru 1,87 milioane de locuinţe, gospodării şi agenţi economici deserviţi de companie.

Numărul clienţilor racordaţi la reţele a crescut cu 56%, de la 1,2 milioane în 2005 la 1,87 milioane în prezent, în medie cu circa 45.000 în fiecare an.

Îmbunătăţirea siguranţei în exploatare a inclus şi achiziţia de echipamente moderne de detectare a scăpărilor de gaze naturale, autolaboratoare şi aparate de ultimă generaţie, numai anul trecut fiind investite în acest scop 5 milioane lei (circa 1 milion de euro).

Compania va continua să investească sume substanţiale pentru modernizarea reţelelor de gaze naturale, astfel că pentru perioada 2020-2023 sunt planificate investiţii de aproape 1 miliard de lei (198 mil. euro), din care 7,7 milioane de lei (1,5 mil. euro) reprezintă fon-duri UE atrase, pentru înlocuirea conductelor şi branşamentelor, extinderea reţelei, contorizare şi racordare de noi consumatori, conchide comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro