ÎN URMA CELUI MAI MARE PLASAMENT PRIVAT DIN ISTORIA PIEŢEI AEROAROBS Transilvania Software a debutat la Bursă

G.B
Piaţa de Capital / 6 decembrie 2021

AROBS Transilvania Software a debutat la Bursă

AROBS Transilvania Software, companie românească de IT, a debutat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, acţiunile fiind tranzacţionate sub simbolul bursier AROBS, conform unui comunicat remis redacţiei.

Fondată în anul 1998 de antreprenorul român, Voicu Oprean, AROBS este astăzi o multinaţională cu şapte birouri deschise în România şi alte şapte în străinătate, ce furnizează servicii software şi soluţii pentru o gamă largă de clienţi activi în industrii diverse în ţări din Europa, America de Nord şi Asia. În luna octombrie a acestui an, AROBS a închis anticipat în prima zi cel mai mare plasament privat din istoria pieţei AeRO, prin atragerea sumei de 74,2 milioane de lei de la investitori. Fondurile atrase vor susţine strategia de extindere a companiei, prin achiziţia unor companii IT atât la nivel naţional, cât şi internaţional, deschiderea de noi filiale în pieţele importante din Europa şi Statele Unite, precum şi pentru dezvoltarea expertizelor şi specializărilor companiei, potrivit sursei citate.

"AROBS Transilvania Software este o poveste de succes care astăzi începe un nou capitol, cel al companiei antreprenoriale româneşti care se listează la Bursă după un parcurs de business de invidiat. Este o onoare pentru noi să fim alături de echipa AROBS în acest punct. Suntem siguri că statutul de companie listată le va aduce beneficii pe care sunt sigur că le vor fructifica în avantajul companiei şi al investitorilor. Ne bucurăm de asemenea că AROBS a reuşit să atragă de la investitori o sumă record pentru piaţa AeRO, peste 74 milioane de lei. Valoarea finanţării demonstrează capacitatea de dezvoltare a acestei pieţei, precum şi nivelul de încredere al investitorilor în viitorul AeRO", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

"Mă bucur că încheiem anul cu o nouă reuşită marca AROBS. Debutul acţiunilor noastre pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti reprezintă un moment de reper important pentru mine şi companie. Le mulţumesc colegilor din AROBS Grup pentru implicarea lor, fără de care succesul de astăzi nu ar fi fost posibil. Încă de la înfiinţarea AROBS, din 1998, am sperat să devenim cea mai bună companie din regiune, cu cele mai interesante proiecte şi unde să creştem o echipă excepţională. Cred că suntem, astăzi, cu un pas mai aproape de a ne transforma dorinţa în realitate şi ţinta mea este să ajungem cel mai important jucător internaţional al industriei IT, cu servicii şi produse inovatoare, pornit din Cluj.

De asemenea, le mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit în finalizarea cu succes a întregului proces de listare. Investitorilor şi viitorilor acţionari le transmitem că ne dorim să îi avem alături de noi pe termen lung şi că lucrăm susţinut la viitoarele achiziţii de companii care dezvoltă produse software sau care deţin şi operează soluţii privind optimizarea afacerilor şi produse de management de flotă auto. Totodată, având în vedere cererea tot mai ridicată pentru servicii şi soluţii software la nivel global, în 2022, vizăm deschiderea unei filiale AROBS în SUA pentru a fi mai aproape de partenerii noştri de acolo, precum şi pentru a creşte prrezenţa noastră pe piaţa foarte valoroasă a Americii de Nord", a declarat Voicu Oprean, CEO şi fondator al AROBS Transilvania Software.

În cadrul plasamentului privat derulat în data de 15 octombrie 2021, compania a vândut un număr de 54.697.494 acţiuni noi nominative, ordinare, dematerializate către 149 investitori de retail, 38 profesionali şi 9 investitori instituţionali care au subscris acţiuni la un preţ de 1,357 lei per acţiune. Plasamentul privat şi listarea acţiunilor AROBS au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

"Listarea AROBS vine după derularea unui plasament privat de acţiuni, în a doua jumătate a lunii octombrie prin care AROBS a atras în cadrul unei majorări a capitalului social suma record de 74 de milioane de lei. Acest plasament a atras un interes uriaş atât din zona investitorilor de retail şi profesionali, astfel că a fost încheiat anticipat încă din prima zi de derulare, ceea ce ne arată încă o dată apetitul ridicat al investitorilor faţă de companiile antreprenoriale româneşti. Această listare este punctul culminant al unui proces intensiv şi colaborativ pe care l-am desfăşurat alături de echipa AROBS, atât în ceea ce priveşte întocmirea Memorandumului, cât şi în ceea ce priveşte îndeplinirea formalităţilor aferente listării. Suntem încrezători ca AROBS va fructifica oportunităţile şi avantajele oferite de statutul de companie listată în susţinerea planurilor viitoare de creştere şi dezvoltare", a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

AROBS Transilvania Software este specializată în furnizarea de soluţii software personalizate, bazate pe cele mai noi tehnologii, şi deţine, de asemenea, mai multe soluţii software care au o prezenţă puternică pe piaţa românească şi în Europa Centrală şi de Sud-Est. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, birouri regionale operaţionale în Bucureşti, Iaşi, Târgu Mureş, Baia Mare, Suceava şi Arad, dar şi şapte filiale în străinătate. În prezent, compania are peste 950 de angajaţi şi colaboratori, şi furnizează servicii şi soluţii software pentru peste 8.000 de clienţi din 14 ţări din întreaga lume.

În anul 2020, AROBS Transilvania Software a înregistrat, la nivel individual, o cifră de afaceri de 154,5 milioane de lei, EBITDA de 46,6 milioane lei şi un profit net de 40,4 milioane lei. Pentru anul 2021, compania estimează venituri la nivel consolidat în Grupul AROBS de 192,7 milioane de lei şi EBITDA consolidat de 52,8 milioane lei, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Deja este scumpă acțiunea, așteptăm să scadă, in ton cu celelalte listate de brk

    1. În ton cu One United voiai sa spui ? Decat sa stai si sa critici pe aici mai bine faci ceva constructiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro