Abonament gratuit

ÎN URMA DIMINUĂRII CAPITALULUI SOCIALSIF Moldova a depăşit pragul de 5%, deţinere la SIF Transilvania

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF Moldova a depăşit pragul de 5%, deţinere la SIF Transilvania

SIF Moldova (SIF2) a depăşit limita deţinerii de 5%, în capitalul SIF Transilvania (SIF3), după ce, în data de 11 februarie a acestui an, societatea de investiţii financiare din Braşov şi-a diminuat capitalul social cu 21,84 milioa­ne de acţiuni, reiese din două rapoarte la SIF3 remise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, în prezent, SIF Moldova deţine circa 108,78 milioane de acţiuni SIF3, echivalentul a 5,03% din capitalul SIF Transilvania, de 2,162 miliarde de titluri. Înainte de realizarea operaţiunii de diminuare a capitalului SIF-ului din Braşov, SIF2 deţinea 4,98% din SIF3.

Anul trecut, Legea Fondurilor de Investiţii Alternative (FIA), ce prevede printre altele eliminarea pragului de deţinere la SIF-uri, situat în prezent la 5%, a parcurs întregul proces legislativ, intrând în vigoare în data de 24 ianuarie 2020, iar societăţile de investiţii financiare trebuie să se conformeze noilor reglementări până în cea de-a doua parte a lunii iulie.

SIF1 şi SIF4 au mutat deja în acest sens, conducerile celor două societăţi convocând acţionarii pentru 10 respectiv 11 martie, în vederea aprobării eliminării din actele constitutive ale celor două SIF-uri a punctelor referitoare la limita de deţinere de 5%.

În plus, aceleaşi două SIF-uri au solicitat conducerii SIF Oltenia (SIF5) să convoace acţionarii cu acelaşi scop, solicitarea fiind în prezent în faza de analiză a Consiliului de Administraţie al SIF-ului din Craiova.

SIF Transilvania (SIF3) încă nu a convocat acţionarii pentru modificarea actului constitutiv în conformitate cu prevederile Legii FIA.

Anul trecut, SIF-ul din Braşov a avut cea mai bună evoluţie dintre toate cele cinci SIF-uri, acţiunile SIF3 având o creştere de 82%, iar cu tot cu dividende, randamentul total al titlurilor societăţii de investiţii financiare s-a ridicat la aproape 88%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS