Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

ÎN URMA DOSARELOR PENALE,Sorin Dimitriu renunţă la funcţia de preşedinte al CCIB

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, a demisionat, ieri, din fruntea instituţiei.

Decizia lui Dimitriu a fost anunţată printr-un comunicat de presă emis de CCIB. Conform documentului, în scrisoarea de demisie, Sorin Dimitriu a arătat: "Prin acest gest doresc să protejez imaginea Camerei Bucureşti de atacurile îndreptate împotriva mea personal, ca urmare a dosarelor de cercetare aflate pe rolul instanţelor. Întreaga mea activitate la conducerea acestei instituţii a vizat exclusiv afirmarea acesteia drept un interlocutor credibil în relaţiile cu mediul de afaceri, partenerii externi şi autorităţi. Îmi doresc ca această organizaţie să continue proiectele iniţiate pentru promovarea intereselor mediului de afaceri şi susţinerea parteneriatelor economice".

Fostul preşedinte al CCIB este urmărit penal în trei dosare privind fraudarea fondurilor europene alocate unor programe derulate prin instituţia pe care o conducea.

Amintim că, în 30 ianuarie 2019, Sorin Dimitriu a fost condamnat, în primă instanţă, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, la 4 ani şi o lună închisoare cu executare, într-un dosar care priveşte fapte săvârşite în perioada 2010-2012. Fos-tul preşedinte al CCIB a atacat sentinţa instanţei de fond, iar dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa trebuia să pronunţe, ieri, sentinţa definitivă în respectiva cauză, dar, până la închiderea ediţiei, decizia nu a fost postată pe portalul Curţii de Apel Bucureşti.

Conform procurorilor DNA, membrii din conducerea CCIB au conceput, organizat şi pus în aplicare un mecanism care presupunea, pe de o parte, accesarea frauduloasă de fonduri europene pentru diferite proiecte, iar, pe de altă parte, "spolierea" angajaţilor CCIB de o mare parte din veniturile salariale obţinute din activitatea prestată în cadrul proiectelor, prin simularea unei aşa-zise "sponsorizări" către instituţia angajatoare, sumele astfel rezultate fiind cheltuite "după bunul plac", de către conducerea CCIB. DNA precizează că faptele au fost săvârşite în contextul derulării, la CCIB, a unor proiecte finanţate din bugetul Fondului Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, iar prejudiciul depăşeşte 2,47 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

28 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8705
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1828
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5108
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3758
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.1178

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie