ÎN URMA PRELUĂRII VOLKSBANK ROMÂNIAFitch pune sub supraveghere calificativele Băncii Transilvania

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Fitch Ratings a plasat ieri sub supraveghere calificativele pe termen lung şi de viabilitate ale Băncii Transilvania (BT), în urma anunţului privind preluarea Volksbank România, tranzacţie care, în viziunea agenţiei de evaluare, ar putea afecta semnificativ profilul financiar al Băncii Transilvania, potrivit Mediafax.

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat recent preluarea Volksbank România, deţinută de grupul austriac Volksbank, DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania şi BPCE din Franţa.

Tranzacţia, ale cărei detalii financiare nu au fost făcute publice, urmează să fie finalizată în prima jumătate a anului viitor.

Plasarea sub supraveghere a calificativelor Băncii Transilvania reflectă "posibilitatea ca achiziţia Volksbank România să modifice semnificativ profilul financiar al BT, ca urmare a mărimii portofoliului de active al Volksbank, egal cu 43% din valoarea activelor BT la finele anului 2013", se arată într-un comunicat Fitch.

"Având în vedere că detaliile financiare şi termenii acordului nu au fost dezvăluiţi, în prezent, nu se poate determina cu exactitate dacă tranzacţia va avea un impact pozitiv sau negativ asupra profilului BT", notează agenţia de evaluare financiară.

Fitch acordă un calificativ "BB-' pentru datoriile în valută pe termen lung ale BT şi un rating de viabilitate "bb-'.

Agenţia a confirmat la "B' calificativul pentru datoriile pe termen scurt al BT şi a anunţat că ratingul de sprijin al băncii nu este afectat de măsura de punere sub supraveghere a calificativelor.

Potrivit Fitch, calificativele BT ar putea fi retrogradate în cazul în care situaţia financiară a băncii va fi afectată negativ de preluarea Volksbank România, în principal din cauza nivelului ridicat de credite neperformante al acesteia din urmă (34% din totalul împrumuturilor faţă de 15% raportat de BT), al raportului ridicat între împrumuturi şi depozite (256% faţă de 76% în cazul BT) şi al profitabilităţii scăzute.

Pe de altă parte, în cazul în care parametrii financiari ai BT nu se înrăutăţesc vizibil în urma achiziţiei, iar calitatea activelor şi capitalizarea băncii se stabilizează, ratingurile ar putea fi îmbunătăţite, se arată în comunicat.

Calificativele grupului austriac Volksbank nu vor fi afectate în urma tranzacţiei cu BT, deoarece vânzarea subsidiarei din România era inclusă în programul de restructurare al grupului.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Americanii n-au excelat niciodata in inteligenta( in schimb au un tupeu nemarginit) Banca Transilvania a facut o miscare inteligenta-numai cladirile vor avea in 2015(si fereasca Domnul de un cutremur devastator)valori peste estimarea pretului de cumparare a Volsbank

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Poi si atunci de ce renunta austriecii?

   Mie mi se pare o preluare decisa si de catre bnr si ecb- in speta banca austriei, o impartire a pierderilor intre Romania si Austria 

   Alte filiale externe au fost preluate de Sberbank cred, bnr s-a opus la noi asa ca a trebuit sa ii gaseasca alt acoperis.... 

   NU a fost o tranzactie pe piata libera ca invremurile bune ... 

   Poti sa-mi spui te rog in cazul unu iMARE cutremur mai supravietuieste vreun asigurator roman? Aia care s-au reasigurat in Panama:) 

   Cati dintre debitori -pe leu sau euro- vor ,ai fi solvabili...etc  

   Sa intelegem ca inghitirea pe memestecate s-a facut pt ca aia de la bt asteapta un mare cutremur...si au speculat....

    

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS