Crypto

ÎN URMA UNOR CONTROALE EFECTUATEASF a sancţionat mai multe entităţi din asigurări şi pensii private

G.U.
Bănci-Asigurări / 22 februarie

ASF a sancţionat mai multe entităţi din asigurări şi pensii private

Euroins a fost amendată cu 500.000 lei

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, în urma controalelor efectuate de către departamentele de specialitate din cadrul Autorităţii, aplicarea mai multor sancţiuni unor entităţi care activează pe piaţa asigurărilor şi pe piaţa pensiilor private, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Astfel, ca urmare a derulării controlului periodic la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., Consiliul A.S.F. a decis sancţionarea societăţii cu amendă în cuantum de 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretenţiile de despăgubiri, precum şi pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună, notează sursa citată.

În urma analizării rezultatelor acţiunii de control periodic efectuat la NN Asigurări de Viaţă S.A., în calitate de administrator al F.P.F. NN Activ şi F.P.F. NN Optim, doamna Anna Natalia Grzelonska, în calitate de Director general, a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 4.000 lei şi avertisment scris. Aspectele constatate au vizat, în principal, investigarea în mod necorespunzător a motivelor pentru care actele individuale de aderare au fost recepţionate cu întârziere şi actualizarea deficitară a informaţiilor privind participanţii. Totodată, în sarcina societăţii au fost dispuse măsuri cu scopul îmbunătăţirii procedurilor de lucru.

Conform comunicatului, consiliul A.S.F. a decis, ca urmare a controlului periodic efectuat la Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A., în calitate de administrator al F.P.A.P. Metropolitan Life, sancţionarea cu amendă contravenţională în cuantum de 2.500 lei şi acordarea unui avertisment scris doamnei Oana Viorica Velicu, în calitate de Director general. Sancţiunea a fost aplicată, în principal, pentru aspecte privind actualizarea necorespunzătoare a informaţiilor privind participanţii. În sarcina societăţii au fost dispuse, de asemenea, măsuri cu scopul îmbunătăţirii procedurilor de lucru.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cam mari amenzile pentru directoare. O lună nu vor merge la coafor. Dar ASF lucrează.

    1. Amenda pentru "actualizarea deficitară a informaţiilor privind participanţii" ? Cu asta se ocupa directorul unei societati ? Iti garantez ca e vorba de vreo 10 clienti carora le-a expirat buletinul.

      Cu asta se ocupa consiliul ASF , care cumulat incaseaza lunar peste 100.000 de euro ? Crema specialistilor financiari... 

      Rusine

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro