ICT

ÎN URMA UNOR CONTROALE EFECTUATE Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de aproape 6,2 milioane de lei

G.U.
Miscellanea / 11 martie

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de aproape 6,2 milioane de lei

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 22 februarie - 6 martie 2021, acţiuni de control la nivel naţional, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 6,195 milioane de lei, din care 5,993 milioane de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii, au fost depistate 234 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, au fost aplicate 3.778 de avertismente şi au fost dispuse 7.599 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

Totodată, acţiunile de control efectuate de inspectorii de muncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, centralizate pentru perioada 22 februarie - 6 martie 2021, au avut ca rezultat aplicarea a 1.200 de sancţiuni contravenţionale, din care amenzi în valoare totală de 202.000 lei. Din 2.828 de angajatori controlaţi, au fost sancţionaţi 824 şi s-au dispus 1.584 de măsuri de remediere a neconformităţilor, transmite Agerpres.

"În programul-cadru de acţiuni pentru anul 2021, Inspecţia Muncii a prevăzut desfăşurarea, în perioada 8 - 24 martie 2021, a unei Campanii naţionale pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agenţii de plasare forţă de muncă în străinătate, în scopul diminuării consecinţelor juridice, economice şi sociale negative ce decurg din fenomenul plasării forţei de muncă în străinătate în condiţii ilegale. Migraţia forţei de muncă este un fenomen încă prezent în societatea românească, cetăţenii români apelând la societăţile de intermediere sau la persoane fizice pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate. Nerespectarea prevederilor legale pentru medierea şi plasarea cetăţenilor români în străinătate poate fi un punct de plecare în constituirea traficului de persoane în scop de muncă, urmate de consecinţe sociale şi economice grave", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Potrivit acestuia, amploarea fenomenului migraţiei forţei de muncă este generată, pe de altă parte, de plecările pe cont propriu, iar această zonă este greu de controlat.

"De aceea, am elaborat împreună cu Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale Planul de acţiune pentru informarea şi protecţia lucrătorilor sezonieri pentru anul 2021. De asemenea, am conceput şi derulăm, împreună cu MMPS, campanii de informare a cetăţenilor români care sunt în căutarea unui loc de muncă în străinătate asupra drepturilor lor şi a riscului de a fi exploataţi în ţările de destinaţie. În acest sens, pe site-urile Inspecţiei Muncii, respectiv ale ITM-urilor, există foarte multe informaţii utile şi, totodată, personal disponibil să ofere consiliere telefonică persoanelor interesate", a adăugat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro