Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ÎN URMA UNUI ATAC CIBERNETIC ÎMPOTRIVA UTILIZATORILOR WHATSAPP:Facebook dă în judecată firma israeliană NSO

M.I.A.
Companii /

Facebook dă în judecată firma israeliană NSO

Facebook a anunţat marţi că a dat în judecată firma israeliană de supraveghere cibernetică NSO Group, pe care o acuză că a efectuat un atac informatic împotriva utilizatorilor platformei WhatsApp, mai devreme în acest an, transmite Reuters.

Atacul a vizat jurnalişti, diplomaţi, activişti ai drepturilor omului, oficiali guvernamentali de rang înalt şi alte persoane, potrivit plângerii făcute la Tribunalul Districtual din San Francisco.

Facebook vrea ca NSO să nu mai poată accesa sau încerca să acceseze WhatsApp şi serviciile Facebook, solicitând şi despăgubiri a căror valoare nu a fost precizată.

Reprezentanţii NSO din Washington şi Tel Aviv nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

NSO s-ar fi folosit de o lacună a WhatsApp pentru a ataca cibernetic telefoane, provocând consternare la nivel internaţional când atacul a fost făcut public, în luna mai a acestui an, informează Reuters.

La momentul respectiv, WhatsApp a anunţat că vulnerabilitatea a fost folosită pentru a ataca "un număr selectat de utilizatori", dar nu a oferit alte informaţii.

Softul NSO de atacare a telefoanelor a fost implicat anterior într-o serie de abuzuri ale drepturilor omului din America Latină şi Orientul Mijlociu, inclusiv într-un scandal de spionaj în Panama şi o încercare a a spiona un angajat al Amnesty International din Londra.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS