ÎN URMA UNUI PLASAMENT PRIVAT DE OBLIGAŢIUNILibra Internet Bank a atras de la investitori 27,8 milioane euro

G.U.
Bănci-Asigurări / 28 septembrie 2021

Libra Internet Bank a atras de la investitori 27,8 milioane euro

În urma unui plasament privat de obligaţiuni, Libra Internet Bank a atras de la investitori 27,8 milioane euro, conform unui comunicat de presă. Această sumă are rolul de a susţine suplimentar planurile de dezvoltare ale băncii, axate pe strategia de nişă şi pe orientarea către cele mai noi tehnologii digitale în banking.

"Reuşita acestui plasament este o dovadă clară a încrederii investitorilor în planurile noastre de dezvoltare. Faptul că suntem o bancă puternică şi dinamică, cu o mare capacitate de dezvoltare provenită dintr-o strategie solidă, clară şi sustenabilă, reprezintă cheia acestui succes. Le mulţumim investitorilor şi ii asigurăm că acest moment important ne motivează să devenim şi mai performanţi", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Potrivit comunicatului, investitorii interesaţi au cumpărat obligaţiunile în cadrul unui plasament privat de obligaţiuni, derulat în perioada 22-23 septembrie 2021. Operaţiunea a fost intermediată de către Raiffeisen Bank, în calitate de coordonator global şi manager, şi Alpha Bank Romania, în calitate de manager, cu asistenţă juridică acordată emitentului de către firma internaţională de avocatura CMS.

"Prin acest prim plasament de obligaţiuni de tip senior, Libra Internet Bank a reuşit să-şi consolideze baza de datorii eligibile (MREL). De asemenea, banca s-a adresat cu succes unei noi categorii de investitori din piaţa de capital, cea a investitorilor instituţionali. Astfel, s-au creat premisele ca banca să devină un emitent recurent de obligaţiuni, cu potenţial ridicat de a mobiliza resurse financiare de la o gamă largă de finanţatori", a comentat Iuliana Musat, Senior Director, Raiffeisen Investment Banking.

"Această emisiune de obligaţiuni arată încă o dată complementaritatea între piaţa de capital şi piaţa bancară, creându-se astfel un ecosistem în care piaţa financiară devine mai eficientă şi ne bucurăm să fim parte din această transformare. Suntem încântaţi că am putut să transferăm experienţa Alpha Bank în proiecte legate de diversificarea surselor de finanţare prin emisiuni de obligaţiuni către Libra Internet Bank", a declarat Periklis Voulgaris, Vicepreşedinte Executiv Wholesale Alpha Bank România

Obligaţiunile urmează să fie admise la tranzacţionare pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, categoria Obligaţiuni Corporative, prin intermediul Alpha Bank România. Obligaţiunile sunt de tip senior, denominate în euro, cu o maturitate de 7 ani şi cu o rată a dobânzii de 4,25%, plătibilă anual. Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 100.000 euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro