ÎN URMA VERIFICĂRILOR ÎN CAZUL FALSULUI CHIRURG:Direcţia de Sănătate Publică a închis o clinică şi a suspendat activitatea pentru alte trei

M.I.
Miscellanea /

Direcţia de Sănătate Publică a închis o clinică şi a suspendat activitatea pentru alte trei

Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti a anunţat Ministerul Sănătăţii că a verificat 10 unităţi sanitare private, ca urmare a informaţiilor apărute în presă privind activitatea falsului medic Matteo Politi, dar şi a informaţiilor primite la numărul de telefon pus la dispoziţie. Inspectorii DSPMB au decis închiderea uneia dintre aceste clinici medicale, au emis decizii de suspendate a activităţii pentru alte 3 clinici medicale şi au aplicat sancţini contravenţionale în valoare de 72.200 de lei, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Mai mult, inspectorii sanitari au constatat că în cazul a două dintre adresele la care figurau clinici medicale nu se desfăşura activitate medicală, una dintre unităţi fiind în reamenajare, iar în cadrul celeilalte desfăşurându-se activităţi de import-export (comerţ cu ridicata de produse farmaceutice), scrie News.ro.

Acolo unde au fost aplicate sancţiuni financiare şi închis/suspendat activitatea au fost înregistrate mai multe nereguli, printre care:

nerespectarea structurii spaţial funcţionale;

prezentarea documentelor medicale pentru consultaţiile medicale efectuate de Matteo Politi, fără documente care să certifice calitatea de medic;

nu se asigură dotarea minimă obligatorie pentru Cabinetul de Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reparatorie;

nerespectarea ritmului de evacuare a deşeurilor medicale periculoase;

identificarea de produse medicamentoase cu termen de valabilitate depăşit.

lipsa din dotarea unităţiilor a produselor biocide specifice dezinfecţiei mîinilor personalului şi instrumentarului;

lipsa dispozitivului de termosudare a ambalajelor hârtie-plastic;

lipsa evidenţei activităţii de sterilizare şi a personalului calificat pentru această activitate;

neefectuarea verificării tehnice a aparaturii de sterilizare;

existenţa materialelor sanitare şi a produselor medicamentoase cu termen de valabilitate expirat.

lipsă grafice zilnice orare cu operaţiunile de curăţenie/dezinfecţie efectuate pentru fiecare încăpere şi între intervenţii.

nerespectarea structurii autorizate (sala recoltări probe biologice a fost transformată în depozit, lipsa vestiar/garderobă pacienţi);

nerespectarea de către personal a precauţiunilor universale, protocoalele şi procedurile de lucru;

identificarea în sala de operaţii de instrumentar şi material moale nesterile (cu termen de valabilitate depăşit).

La data controlului, într-una dintre clinici nu s-a putut face dovada autorizaţiei sanitare de funcţionare, nu era asigurat grupul sanitar pentru personal şi nici iluminatul natural.

În cazul clinicii care a fost închisă, unitatea acorda consultaţii medicale deşi avea emisă Decizia de Suspendare a Activităţii nr. 36/02.09.2018, încă din luna septembrie a anului 2018, iar la una dintre cele 10 clinici verificările sunt în curs de desfăşurare, ele nefiind finalizate, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Conducerea DSPMB a anunţat Ministerul Sănătăţii că a depus deja plângere penală împotriva angajaţilor care au întocmit şi verificat codurile de parafă.

În perioada următoare, inspectorii sanitari vor continua verificările şi la alte unităţi de acest tip.

În 8 februarie, Italianul Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private fără avea studii de specialitate şi drept de liberă practică în România, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro