ÎN VALOARE DE 20 MILIOANE DE EUROObligaţiunile Autonom intră astăzi la tranzacţionare, la BVB

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Titlurile au o dobândă fixă de 4,45%, plătibilă anual şi scadenţa în noiembrie 2024 

Autonom Services, companie ce oferă servicii de leasing operaţional şi rent-a-car, listează, astăzi, obligaţiuni în valoare de 20 milioane de euro la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat al operatorului pieţei noastre de capital.

Cele 20.000 de titluri, negarantate şi neconvertibile, cu o valoare nominală de 1.000 de euro, poartă o dobândă fixă de 4,45% pe an şi au o maturitate de cinci ani, respectiv în data de 12 noiembrie 2024.

"Prin realizarea emisiunii de obligaţiuni, unul dintre obiectivele specifice ale Autonom Services constă în creşterea maturităţii medii a finanţărilor atrase, astfel încât, dată fiind maturitatea de cinci ani a obligaţiunilor, scadenţa medie a finanţărilor atrase să crească substanţial, în acord cu durata medie de patru ani a contractelor de leasing operaţional, principala categorie de servicii prestată", se arată în comunicatul Autonom.

Alte două obiective se referă la asigurarea finanţării creşterii organice a afacerii de leasing operaţional şi rent-a-car şi la posibile achiziţii de companii.

Obligaţiunile, ce se vor tranzacţiona sub simbolul AUT24E, au fost vândute inţial printr-un plasament privat, încheiat la începutul lunii trecute, operaţiune la care a participat şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), prin achiziţia de titluri obligatare Autonom de 4,5 milioane de euro.

Emisiunea de obligaţiuni, ce a fost intermediată de BRD-Groupe Societe Generale şi BT Capital Partners, a fost suprasubscrisă, având o structură echilibrată a subscriitorilor, fiind compusă atât persoane fizice, cât şi de investitori instituţionali (fonduri deschise de investiţii, bănci, societăţi de investiţii financiare, societăţi de asigurări).

Autonom Services şi-a început activitatea în anul 2006, în Piatra-Neamţ, oferind servicii preponderent către persoane fizice.

În prezent, compania are o acoperire extinsă la nivel naţional (prin raportare

la marile centre urbane ale ţării şi având în vedere distribuirea geografică a punctelor de lucru), peste 500 de angajaţi şi o flotă ce depăşeşte 9.000 de autoturisme.

Autonom deţine mai mult de 40 de agenţii în peste 30 de oraşe din ţara noastră, precum şi în Ungaria (două agenţii) şi Serbia (o agenţie). Antreprenorii Marius şi Dan Ştefan sunt cei doi acţionari ai Autonom Services.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS