ÎN VALOARE DE 40 MILIOANE DE EUROObligaţiunile Agricover Holding, la un pas de listarea la BVB

A.I.
Piaţa de Capital / 24 martie 2021

Obligaţiunile Agricover Holding, la un pas de listarea la BVB

Titlurile au o valoare nominală de 50.000 de euro şi o dobândă de 3,5% pe an

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în şedinţa de ieri, prospectul întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a obligaţiunilor emise de Agricover Holding.

Titlurile, ce sunt negarantate şi denominate în euro, au o valoare nominală de 50.000 de euro, iar rata cuponului este de 3,5%. Obligaţiunile au fost vândute iniţial printr-un plasament privat derulat la BVB, care a fost suprasubscris, suma atrasă fiind destinată finanţării operaţiunilor de creditare ale Agricover Credit IFN, subsidiară a Agricover Holding, specializată exclusiv în finanţarea fermierilor din ţara noastră.

Procesul de emitere a obligaţiunilor şi plasamentului privat a fost intermediat în calitate de coordonatori unici ai tranzacţiei de Banca Comercială Română (BCR) şi BRD Groupe Societe Generale (BRD), prin echipele specializate în operaţiuni derulate pe pieţele de capital.

Grupul Agricover desfăşoară activităţi de Agri-Business, Agri-Finance, Agri-Food şi Agri-Technology prin cele patru entităţi controlate de Agricover Holding: Agricover, Agricover Credit IFN, Abatorul Periş şi Agricover Technology.

Acţionarul majoritar al Agricover Holding este Jabbar Kanani, cu o participaţie de 87,27%, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) deţine o participaţie de 12,73% în urma unei majorări de capital realizate în noiembrie 2017.

Grupul Agricover are o activitate de peste 20 de ani în agribusiness-ul din ţara noastră şi deserveşte peste 6.500 de clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro