Abonament gratuit

ÎN VALOARE DE CINCI MILIOANE DE EUROObligaţiunile Patria Bank - tot mai aproape de listarea la BVB

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Obligaţiunile Patria Bank - tot mai aproape de listarea la BVB

Consiliul de Administraţie al Patria Bank (PBK) a aprobat admiterea la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a obligaţiunilor subordonate în sumă totală de cinci milioane de euro, ce au fost vândute de bancă la jumătatea lunii trecute, printr-un plasament privat, se arată într-un raport al instituţiei de credit remis, vineri, operatorului pieţei noas­tre de capital.

Cele 10.000 de titluri, cu o valoare nominală de 500 de euro, au o maturitate de opt ani şi poartă o dobândă fixă de 6,5%/an.

În data de 17 septembrie, operaţiunea de vânzare a obligaţiunilor, ce fusese derulată numai cu o zi în urmă, a fost închisă, în condiţiile în care subscripţiile valide însumau, până atunci, 16.975 de titluri, în valoare totală de 8,487 milioane de euro.

Patria Bank, entitate rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comercială Carpatica şi fosta Patria Bank, a raportat pentru primele şase luni ale anului curent un profit net de 2,8 milioane lei, faţă de o pierdere de 23,3 milioane lei, în aceeaşi perioadă a anului anterior.

EEAF Financial Services BV este acţionarul majoritar al Patria Bank, cu o participaţie de 83,22%. Entitatea este un fond de capital privat adminis­trat de Axxess Capital, ai cărui principali investitori sunt instituţii precum BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii) şi alte instituţii importante la nivel european.

La finele săptămânii trecute, acţiunile Patria Bank au încheiat sesiunea de tranzacţionare la 0,109 lei/unitate, ceea ce ridică valoarea de piaţă a instituţiei de credit la 339,57 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS