ÎN VALOARE DE TREI-CINCI MILIOANE DE EURORestart Energy lansează o emisiune de obligaţiuni verzi

A.I.
Piaţa de Capital / 20 ianuarie

Restart Energy lansează o emisiune de obligaţiuni verzi

Compania are ca obiectiv majorarea veniturilor cu aproximativ 80% faţă de 2020, în acest an

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică şi gaze naturale din piaţa noastră, lansează o emisiune de obligaţiuni verzi, prin care ţinteşte să atragă între trei şi cinci milioane de euro, banii urmând să fie folosiţi pentru investiţii, se arată într-un comunicat remis Redacţiei.

Dobânda titlurilor va fi de aproximativ 8-10%, iar listarea la Bursa de Valori Bucureşti va avea loc în următoarele săptămâni. Plasamentul va fi intermediat de societatea de brokeraj Goldring.

Armand Domuţa, CEO şi fondator Restart Energy, a declarat: "Emisiunea de obligaţiuni este o primă etapă în executarea strategiei noastre privind numărul de clienţi, integrarea de active de producţie regenerabilă, extinderea regională şi atingerea ţintei de a furniza energie 100% din surse regenerabile. În următorii cinci ani vizăm atingerea unor ţinte ambiţioase, dar realizabile: capacităţi de producere de energie regenerabilă de 500 MW, 300.000 de clienţi retail şi business, o cotă de piaţă de 2,5% la energie electrică şi 1,5% pentru gaze naturale pe un model complet digital. Suma obţinută prin această emisiune de obligaţiuni ne va ajuta să ne atingem aceste obiective".

Pentru anul acesta, Restart Energy are ca ţintă dublarea numărului de clienţi casnici la 65.000 şi majorarea veniturilor cu aproximativ 80%, până la 220 milioane de lei. De asemenea, pe segmentul de business compania vizează să ajungă la 7.500 de clienţi, în creştere cu 50% comparativ cu anul trecut. Creşterea este determinată de liberalizarea pieţei de energie şi de adăugarea de noi linii de business cu valoare adăugată mai mare, precum cea de vânzare de echipamente, se arată în comunicat. Conducerea companiei are în plan ca la sfârşitul lui 2021 să atingă un profit net de 24,2 milioane de lei, comparativ cu aproximativ 13 milioane de lei (estimat) anul trecut.

"De la începutul acestui an, odată cu liberalizarea pieţei de energie, am înregistrat o creştere foarte mare atât în privinţa solicitărilor de oferte cât şi a numărului de clienţi noi. Astfel, observăm că primim zilnic aproximativ o mie de solicitări, iar în jur de 70% dintre cei care se informează despre ofertele noastre ne devin şi clienţi. Ştim că este un efect temporar - de câteva săptămâni - datorat liberalizării pieţei. Însă acest eveniment istoric pentru piaţa românească de energie va schimba felul în care arată întregul domeniu, iar pe noi ne va susţine în îndeplinirea obiectivelor" spune Armand Domuţa.

Conducerea companiei îşi doreşte ca în fiecare an, până în 2025, să achiziţioneze şi să dezvolte 100 MW de proiecte solare, eoliene, biogaz, biomasă şi energie geotermală.

Acest plan al Restart Energy va avea nevoie de investiţii de aproximativ 100 de milioane de dolari pe an, se arată în comunicat, în care se adaugă: "În acest sens, de curând Restart Energy a intrat într-un joint venture cu compania de consultanţă şi administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies (SUA). Acesta parteneriat va susţine Restart Energy în executarea strategiei de dezvoltare de proiecte de energie verde în valoare de 500 de milioane de dolari în România şi în ţările vecine, concomitent cu extinderea pe piaţă americană".

Pe lângă achiziţia şi dezvoltarea de proiecte de 100 MW anul acesta, conducerea companiei vrea că în 2021 să dubleze volumele furnizate către consumatori atât pentru furnizarea de energie cât şi pentru gaze naturale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Umbla cu cioara vopsita si Restart Energy. Pe site ANRE au un pret (63RON) iar contractele le fac cu alt pret (65RON). Baieti destepti si astia...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

24 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0100
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6714
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.0869

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Learning and Development Conference 2021
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro