ÎN VARA ANULUI 2021Vola.ro a înregistrat o creştere cu 218% a vânzărilor de bilete de avion

G.U.
Companii / 10 septembrie 2021

Vola.ro a înregistrat o creştere cu 218% a vânzărilor de bilete de avion

Vânzările de biletele de avion din vara anului 2021 se apropie de nivelul pre-pandemic, deşi efectele pandemiei sunt încă evidente la nivel de industrie, informează compania Vola.ro într-un comunicat de presă.

Vola.ro a emis bilete de avion pentru aproape 100.000 de clienţi în perioada iunie-august 2021, nivel ce reprezintă aproximativ 95% din cel atins în 2019 şi în creştere cu peste 200% faţă de 2020.

Printre principalele cauze ce au favorizat o revenire accelerată a cererii turistice în perioada analizată se numără anunţurile legate de redeschiderea multiplelor destinaţii din Europa, condiţiile de călătorie simplificate odată cu eliberarea certificatelor verzi, precum şi un număr mai scăzut de cazuri COVID pe timpul verii, care, împreună cu numărul în creştere de persoane vaccinate, au dat românilor o mai mare încredere în a-şi relua călătoriile.

De asemenea, turiştii se acomodează cu volatilitatea condiţiilor pandemice de călătorie, cu formularele online de completat, cu testele COVID sau antigen mult mai uşor de efectuat şi la preţuri mult mai mici decât în urmă cu ceva luni, iar aceste aspecte se observă la nivelul rezervărilor, se menţionează în comunicat.

Provocarea acestui sezon: anulările şi modificările de program de zbor. Peste 35% dintre zborurile din sezonul de vară au fost afectate

Potrivit specialiştilor Vola.ro, deşi vânzările de bilete de avion se apropie de nivelul prepandemic în cazul agenţiei de turism online, la nivelul industriei aviatice, volumele se situează mult sub valorile aşteptate. În plus, schimbările impuse de autorităţi au limitat cererea la nivel european, determinând instabilităţi cu privire la operarea zborurilor. Drept urmare, dacă în 2019 doar maximum 5% dintre zboruri sufereau modificări sau erau anulate, în 2021 peste 35% dintre zborurile din sezonul de vară au fost afectate de întârzieri sau anulări.

Italia, Spania şi Marea Britanie în topul preferinţelor românilor în sezonul estival

Destinaţiile preferate de români în perioada iunie-august 2021 rămân în mare parte neschimbate, în top 5 ţări fiind, conform specialiştilor Vola.ro, ţări cu mari comunităţi de români. Astfel, principalele destinaţii externe spre care s-au îndreptat turiştii români în această vară regăsim ţări precum Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Belgia, la care se adaugă şi Grecia, unde se practică preponderent turismul de relaxare şi agrement, în timp ce spre celelalte destinaţii menţionate vorbim şi de vizitarea rudelor şi prietenilor din străinătate, ori despre revenirea din vacanţa petrecuta acasă şi întoarcerea la locul de muncă de peste hotare.

Preţul mediu al verii 2021 a fost de 147 euro iar ruta cea mai vândută a fost Bucureşti - Londra şi retur

În primele două luni de vară, Grecia s-a aflat chiar în top 10 rute achiziţionate pe Vola.ro, însă, odată cu trecerea acestei ţări pe lista roşie la începutul lunii august, numărul rezervărilor spre această destinaţie a scăzut cu 34%. Un scenariu în antiteză a fost observat, pe de altă parte, în cazul Marii Britanii, ţară care, la finalul lunii iulie, a eliminat obligativitatea carantinei pentru români, ceea ce a determinat o creştere substanţială în iulie şi august, devenind astfel cea mai vânduta rută dus-întors, preţul mediu al unui bilet de avion pe această rută fiind de 124 de euro, la un nivel similar cu preţul plătit pentru rute interne, anume 113 de euro. În acelaşi timp, pentru un bilet spre Spania, românii au plătit, în medie, 321 de euro, iar pentru Italia aproape jumătate, 167 de euro.

Biletele spre Grecia au costat, în medie, 200 de euro, însă mulţi români au ales să călătorească spre Elada cu maşina personală. În general, preţurile medii au revenit la valorile pre-pandemie după ce au atins un minim în vara anului 2020.

Românii au preferat biletele de avion rezervate last minute

Conform statisticilor Vola.ro, vacanţele în capitalele europene au revenit în voga în această vară. Oraşe foarte populare la nivel mondial, precum Paris, Londra, Madrid, Barcelona, Roma, Milano şi chiar ţările nordice au fost din nou în topul preferinţelor turiştilor români, ce au ales să achiziţioneze biletele spontan, în funcţie de evoluţia pandemiei şi schimbările de pe listele semafor comunicate de autorităţi. Concret, în lunile iulie şi august, timpul dintre momentul achiziţiei şi zbor a scăzut cu 35% faţă de luna iunie.

Volumul zborurilor interne a crescut considerabil în contextul ridicării restricţiilor pentru evenimente

De îndată ce autorităţile române au anunţat ridicarea restricţiilor pentru evenimente, trei festivaluri din Cluj-Napoca şi-au anunţat redeschiderea, ceea ce a declanşat o creştere vizibilă a cererii de bilete de avion pe această rută în lunile iulie şi august.

"Marea provocare a acestui sezon a fost să gestionăm operaţional numărul mare de solicitări şi întrebări în urma zborurilor anulate sau modificate de companiile aeriene. Concret, peste 35% dintre zboruri au fost afectate de schimbări şi anulări şi întreaga industrie s-a străduit să facă faţă acestei instabilităţi. Cu toate acestea, am vândut aproape 100.000 de bilete, la 95% din volumele lui 2019. Şi volumul de interacţiuni cu clienţii a crescut de 5 ori, ceea ce ne-a determinat sa ne mărim echipa cu 50% pentru a gestiona eficient toate schimbările survenite şi pentru a oferi asistenţa necesară clienţilor noştri." a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro