Încă 100 de societăţi listate pe Rasdaq vor fi tranzacţionate la BVB

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 august 2004

Rasdaq a identificat încă 100 de societăţi listate pe această piaţă, ale căror acţiuni ar putea fi tranzacţionate prin Bursa de Valori Bucureşti. Translatarea lor se va face în trei etape, întregul proces urmînd să fie finalizat cel mai probabil în 45 de zile, după cum ne-a declarat Anca Dumitru, director general al Rasdaq: "Din experienţă, ne aşteptăm la unele întîrzieri faţă de data propusă pentru reînceperea tranzacţionării pe platforma BVB, datorită dificultăţilor întîmpinate de registrele independente la consolidarea registrelor emitenţilor. Nu se va face efortul de mutare pentru societăţi netranzacţionate".

Din motive tehnice, deocamdată se pot tranzacţiona pe platforma BVB numai acţiunile societăţilor care au contract de evidenţă a titlurilor cu registrul BVB, Regisco sau RRA. Pînă acum, Comitetul Comun de Dezvoltare al celor două pieţe a decis doar transferul a încă 100 de societăţi, urmînd să analizeze dacă acest proces se va opri aici sau va continua.

Viitoarea Bursă consolidată va administra mai multe tipuri de pieţe, ca operator: piaţa reglementată în sensul legii şi al directivelor UE, sistem alternativ de tranzacţionare, piaţa de produse derivate şi orice alte construcţii posibile care se vor dovedi viabile. Piaţa reglementată va fi pe platforma Bursei de Valori, iar sistemul alternativ de tranzacţionare va fi o construcţie mai puţin rigidă şi poate funcţiona pe ambele platforme: BVB sau Rasdaq. "În opinia mea, platforma quote-driven cu care a fost înzestrată Rasdaq este recomandată şi preferată pentru anumite produse - de exemplu pentru obligaţiunile emise de stat", spune doamna Dumitru. Pe această piaţă, dealerii (băncile şi în curînd şi SSIF-urile) au posibilitatea să-şi aleagă partenerul de tranzacţionare (contrapartea) şi să menţină registrul deţinătorilor de titluri într-un registru propriu - fiind înregistraţi la depozitar doar cu poziţia total cont propriu şi total cont clienţi.

După ce va fi definitivată fuziunea dintre cele două societăţi, Rasdaq şi Bursa de Valori Bucureşti, noua societate formată va prezenta un singur raport de tranzacţionare în care vor fi incluse transferurile realizate pe pieţele ce îi aparţin.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro