Încă un bloc dat în folosinţă prin sistemul ALL Braşov

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 25 ianuarie 2008

Încă un bloc dat în folosinţă prin sistemul ALL Braşov

Cel de-al doilea bloc de locuinţe realizat în sistemul Agenţiei Locale de Locuinţe (ALL), de către firma "Compania de Construcţii Carpaţi" în parteneriat cu Primăria Braşov, a fost dat recent în folosinţă. Blocul se află în cartierul Răcădău, zona Magnolia, are 24 de apartamente cu una, două şi trei camere, precum şi parcare sub şi supraterană.

O garsonieră are 45 mp, apartamentul cu două camere este în suprafaţă de 86 mp, iar apartamentele cu trei camere sunt de 100 mp. Preţul mediu de vânzare al acestor locuinţe este de 1.000 de euro/mp.

Marius Crivţonenco, preşedintele "Genius Holding", din care face parte şi "Compania de Cons­trucţii Carpaţi", ne-a declarat: "Blocul a fost realizat cu finisaje de foarte bună calitate, are pardoseală de granit, toate apartamentele au uşi metalice de înaltă siguranţă. Tâmplăria este din PVC, cu o foarte bună izolaţie termică exterioară, iar la interiorul apartamentelor sunt pardoseli de parchet şi gresie. Fiecare proprietar a putut să-şi aleagă nuanţa sau modelul de uşă, pardoseală sau zugrăveală. Toate băile sunt prevăzute cu faianţă, gresie, obiecte sanitare de bună calitate şi fiecare apartament are propria centrală termică".

De pe urma acestui parteneriat, în cadrul căruia primăria asigură terenul şi utilităţile, iar firma de construcţii vine cu finanţarea, municipalitatea câştigă între 10% şi 15% din spaţiile locative rezultate. În acest fel, se asigură o parte din necesarul de locuinţe pentru persoanele evacuate din casele naţionalizate. Deja, primăria şi-a aprobat un fond de locuinţe pentru aceste persoane, fiind avizată şi o listă cu 45 de familii.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, ne-a precizat: "Primele trei familii şi-au primit apartamentele în luna decembrie, iar acum urmează alte trei familii. Ei vor plăti o chirie de până în 100 de lei pe lună. În total, prin programul ALL, primăria va primi 58 de apartamente care vor fi atribuite persoanelor care au fost evacuate din locuinţele retrocedate".

Din primul lot de construcţii ALL, mai sunt de finalizat alte cinci blocuri. Următorul imobil va fi dat în folosinţă în luna martie, tot în zona Răcădău - Magnolia. În luna mai, urmează să fie inaugurate alte patru blocuri. Prima etapă fiind aproape finalizată, conducerea Primăriei Braşov şi firmele de construcţii au început deja discuţiile pentru identificarea altor locaţii pentru alte blocuri, în acelaşi sistem ALL.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro