Abonament gratuit

Incendiu izbucnit pe platforma combinatului Oltchim

Mina Irina
Ziarul BURSA #Companii /

Incendiu izbucnit pe platforma combinatului Oltchim

Actualizare 17:50 Oltchim: "Incendiul a afectat un depozit secundar, nu au fost victime"

Oltchim precizează că incendiul izbucnit în timpul nopţii pe platforma companiei a afectat un depozit secundar şi că nu s-au înregistrat răniţi sau victime omeneşti.

"Incendiul a afectat un depozit secundar al Oltchim, în care erau depozitate materii prime şi materiale cum ar fi: ambalaje de polietilenă, lemn, hârtie, precum şi produse chimice. Focul s-a declanşat cu puţin înainte de miezul nopţii, a fost pus sub control în cel mai scurt timp prin intervenţia promptă a brigăzii de pompieri din cadrul Oltchim SA şi a fost stins în aproximativ 3 ore, intervenind în ajutor brigada de pompieri militari ISU Vâlcea. Nu a fost în pericol nici una dintre instalaţiile de producţie ale Oltchim", se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei.

Nu s-au înregistrat răniţi sau victime omeneşti, nici din cadrul personalului Oltchim şi nici din cadrul forţelor de intervenţie, a transmis compania, care a precizat că incendiul a afectat parţial clădirea, iar materialele depozitate au fost distruse.

Potrivit sursei citate, o evaluare completă a pagubelor va fi făcută în perioada imediat următoare, însă, la o prima estimare, acestea nu sunt semnificative.

Compania menţionează că producţia nu a fost în niciun fel afectată şi activitatea continuă fără nicio întrerupere, contractele urmând a fi onorate în condiţiile reglementate.

(S.A.)

----------

Actualizare 11:15 Incendiul a fost stins după trei ore

Declanşarea incendiului a fost anunţată la ora 23:56, la o hală de depozitare a materialelor folosite în procesul de producţie, flăcările manifestându-se iniţial pe aproximativ 350 metri pătraţi. Până la stingerea acestora, au ars materiale depozitate în interiorul halei (folie de polietilenă, saci de hârtie, material lemnos etc.), suprafaţa afectată totalizând aproximativ 1.000 metri pătraţi, potrivit unor surse din presă.

De asemenea, a fost afectată structura din beton armat a halei în care erau depozitate materialele cuprinse de flăcări. După trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins, conform aceloraşi surse.

(M.I.)

----------

Un incendiu puternic a izbucnit în această noapte, în jurul orei 23:20, la un depozit de substanţe periculoase de pe Platforma Oltchim, potrivit Digi24.

Echipaje ale ISU Valcea a acţionat pentru stingerea flăcărilor împreună cu serviciul privat al Oltchim.

"Au fost explozii, iniţial mai mici, în timp ce filmam chiar am surprins cea mai mare explozie", a declarat un martor pentru Digi24.

A fost deschisă o anchetă pentru a se afla cauzele exploziei.

În incendiu nu a fost nimeni rănit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie