Abonament gratuit

ÎNCEPÂND CU 20 IUNIEProdplast lansează o ofertă de cumpărare pentru 10% din companie

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Prodplast lansează o ofertă de cumpărare pentru 10% din companie

Societatea plăteşte 2,4 lei/acţiune, cu circa 5% sub preţul din piaţă 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, ieri, oferta iniţiată de Prodplast Bucureşti (PPL) pentru achiziţionarea a 1,7 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 10% din capitalul social al producătorului de mase plastice, se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul la care compania doreşte să achiziţioneze acţiunile din piaţă este de 2,4 lei, cu circa 5% sub cotaţia PPL din data de 11 iunie, de 2,52 lei, într-o operaţiune de piaţă ce se va derula, prin intermediul casei de brokeraj IFB Finwest, între 20 iunie şi 29 august 2019.

Programul, care a fost aprobat de acţionari în adunarea de la finalul lunii aprilie, are drept scop reducerea capitalului social.

După primele trei luni ale acestui an, producătorul de mase plastice a obţinut un profit net de 0,846 milioane de lei, de aproape trei ori mai mare decât cel de la finele lunii martie a anului 2018, când compania a raportat un profit de 0,29 milioane de lei, în condiţiile în care veniturile din vânzări au urcat cu 85%, până la 18,551 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Nord SA, firmă controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, deţine 39,47% din Prodplast, în timp ce SIF Oltenia are 27,54% din producătorul de mase plastice.

Titlurile Prodplast au o lichiditate redusă la BVB, iar raportat la preţul de închidere de luni, 11 iunie, valoarea de piaţă a companiei este de 43,02 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS