Abonament gratuit

ÎNCEPÂND CU 20 MAIŢigările mentolate vor dispărea complet de pe piaţa noastră

M.A.
Companii /

Ţigările mentolate vor dispărea complet de pe piaţa noastră

Ţigările mentolate vor dispărea complet de pe piaţa din ţara noastră, începând cu 20 mai 2020, aceasta fiind una dintre măsurile prevăzute de Directiva Europeană a Tutunului, transpusă şi în legislaţia din România, se arată într-un comunicat al British American Tobacco, remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, marii producători şi comercianţii au obligaţia să se asigure ca pe 20 mai 2020 niciun pachet de ţigări mentolate nu va mai exista pe piaţă, însă, consumatorii de mentol vor mai găsi aroma în produsele care încălzesc tutunul şi în ţigaretele electronice.

Reprezentanţii British American Tobacco, liderul pieţei de tutun din România, au declarat:"Trebuie să le oferim celor 500.000 de fumători români care consumă mentol o alternativă viabilă pentru a evita migraţia lor către piaţa neagră. Ne dorim ca glo, produsul nostru care încălzeşte tutunul, să fie această alternativă. Contrabandiştii nu se supun legilor, nici măcar celor europene".

Produsele din tutun încălzit şi ţigările electronice sunt reglementate prin aceeaşi Directivă Europeană a Tutunului ca şi ţigaretele. Legiuitorii europeni au recunoscut, însă, că aceste dispozitive sunt diferite de ţigarete şi nu au introdus acelaşi set de restricţii ca în cazul ţigaretelor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pentru ca motive

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie